Mesajul zilei

28/09/2021 - RĂSPUNSUL PRUDENȚEI

Ea s-a sculat, s-a aruncat cu faţa la pământ şi a zis: „Iată, roaba ta se socoteşte ca o roabă, gata să spele picioarele slujitorilor domnului meu.”

1 Samuel 25.41

Povestea lui Abigail și a lui David a fost scrisă în Ceruri. Așa ar trebui să fie orice poveste despre cel ce slujește lui Dumnezeu. Ei au arătat că se tem de Domnul și s-au lăsat folosiți de El. Când Cel Preaînalt are un plan pentru viața copiilor Săi, nu există nicio cale prin care să nu se împlinească. Pentru aceasta, nu trebuie să ne grăbim sau să o luăm înaintea vremurilor sau etapelor stabilite de Tatăl prin propria Sa putere (Proverbele 19: 2). Cine are frică de Dumnezeu nu se grăbește niciodată.

După primirea cererii lui David de a-l ajuta, Nabal nu numai că a refuzat să răspundă nevoii celui care fusese uns rege al lui Israel, ci i-a trimis și un mesaj umilitor. De nu ar fi fost prudența și înțelepciunea lui Abigail, Nabal și întreaga sa casă ar fi ajuns la un sfârșit tragic. Abigail s-a dovedit a fi de o mare duhovnicie, iar acest lucru a mișcat inima viitorului rege, care, aflând despre văduvia ei, i-a cerut să se căsătorească cu el. Pentru cel ce se teme de Dumnezeu, un act de credință cântărește mult (1 Sam 25).

Chiar dacă a fost impresionat de purtarea lui Abigail, David a respectat-o ​​ca pe o femeie căsătorită. Ceea ce vine de la Dumnezeu nu trebuie grăbit, pentru că Domnul știe să aibă grijă de amănunte, astfel încât voia Sa să aibă loc. În lucrarea sfântă, mulți ratează ocazia de a fi folosiți cu măreție în viitor, deoarece nu rezistă încercărilor cu care se confruntă în prezent și nu știu că acestea fac parte din pregătirea lor.

Ceea ce atrage cel mai mult atenția celor care au Duhul lui Dumnezeu este modul în care respectă voința Celui Preaînalt. Soția lui Nabal a arătat că se teme de Domnul și a fost folosită ca proroc. Atitudinea ei l-a făcut pe David să nu-și murdărească mâinile în executarea propriei dreptăți. Prin ceea ce Abigail a demonstrat în fața lui, slujitorul Domnului a știut să aștepte răspunsul sfânt. Dreptatea făcută de Cel Preaînalt este întotdeauna cea mai bună alegere.

Abigail trebuie să fi petrecut cele mai frumoase zile alături de cel care a știut să iubească pe Creator și, prin urmare, să o iubească așa cum merita. Fără îndoială, ea a avut o mare valoare în îndeplinirea misiunii pe care David a primit-o de la Dumnezeu, deoarece, fiind o femeie cu credință și temându-se de Cel Atotputernic, trebuie să-l fi susținut, oferindu-i cuvinte de încurajare, mângâiere și împlinire. Ea a venit pentru a-și dovedi respectul față de Domnul.

Răspunsul lui Abigail a redus la tăcere orice voce care ar fi putut spune că a acționat numai din pur interes. Smerenia ei s-a arătat mai tare decât frumusețea ei și, astfel, a fost respectată și binecuvântată. Dăruirea noastră în Domnul ar trebui să fie cel puțin ca a ei. În orice moment, cei care sunt îndrăgiți pentru a fi mădulare în Trupului lui Hristos trebuie să fie gata să spele picioarele celor mai simpli, mai umili și mai uitați slujitori ai Domnului (Ioan 13: 14-15).

Dumnezeu nu poate folosi pe cei care se consideră mai buni decât frații lor, care sunt prea importanți pentru a asculta de sfaturile cuiva care, fără îndoială, a fost găsit tot de El. Cel Preaînalt nu greșește în alegerile Sale și cei care au avut răbdarea de a aștepta împlinirea lucrărilor Sale vor trăi din plin binecuvântarea Sa minunată.


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!