Mesajul zilei

29/09/2021 - SEMNE CE TREBUIE LUATE ÎN CONSIDERARE

Să amuţească buzele mincinoase, care vorbesc cu îndrăzneală, cu trufie şi dispreţ împotriva celui neprihănit!

Psalmi 31.18

Creatorul nu ne lasă să ne înșelăm, căci iubește neprihănirea și adevărul (Psalmi 33: 5). El a pus în Scripturi toate sfaturile necesare pentru ca noi să trăim bine și să nu fim înșelați și astfel să nu suferim. Cu toate acestea, atunci când nu suntem atenți la ceea ce ne spune El, cădem în capcanele vrăjmașului. Însă, cei care sunt prudenți, când învață ceva din Cuvântul sfânt, își schimbă comportamentul, începând să aibă o viață bună.

În ciuda faptului că ne-am născut din nou, avem încă câteva obiceiuri din firea veche care ne vor pune probleme dacă nu vom renunța la ele. Iacov spune că trebuie să dăm la o parte orice murdărie și răutate, și să primim cu blândețe cuvântul altoit în noi, care ne poate mântui sufletul (Iacov 1:21). În Cuvânt, găsim sfaturi care, dacă sunt urmate, ne vor ajuta să cunoaștem și să evităm pe oamenii răi.

Versetul pe care îl studiem se referă la oameni care au buzele mincinoase și, prin urmare, nu fac binele, ci ceea ce vrea vrăjmașul. Din păcate, în mediul creștin, oricât ar fi de evlavios, găsim totuși astfel de oameni care sunt îmbrăcați în haine de oi, dar pe dinăuntru sunt niște lupi răpitori (Matei 7.15). Cine are o astfel de purtare, dacă nu este îndreptată, punând capăt acestei atitudini diavolești, își va vedea în ziua Judecății refuzată intrarea în Împărăția slavei (Apocalipsa 21.8).

Oamenii cu astfel de purtare nu pot avea bucuria de a auzi pe sfinți, ci se uită mereu la cel care nu trăiește după Cuvântul lui Dumnezeu. Mai mult de atât, sunt gata să folosească vorbele urâte, sunt atenți la bârfele pe care le aud, le place să transmită aceste zvonuri și, prin urmare, sunt întotdeauna triști și se plâng de viață. Ceea ce pun în inima lor determină modul în care trăiesc.

Recunoști astfel de oameni pentru că nu mărturisesc ceea ce spune Domnul și se plâng într-una. Multe alte defecte li se adaugă și, prin urmare, devin meschini, răi și trufași (Psalmi 42: 7). Dacă nu sunt întâmpinați așa cum și-ar dori, își încruntă fețele și nu mai dau atenție aproapelui, care, uneori, chiar nu i-a văzut sau nu i-a observat fiindcă este plin de probleme sau neatent.

Ca de obicei, limbajul acestui fel de om începe să fie după vorbele pe care le aude (1 Corinteni 15:33). Așadar, pe lângă minciuna care îi stăpânește sufletul, începe să vorbească ceea ce scornește diavolul, pentru că limba îi este roabă celui rău. Astfel, intră mereu în necazuri, exemplul său este cele mai rău și, prin urmare, găsește doar prieteni care se comportă la fel.

Cel Preaînalt a pus aceste prorociri în Cuvântul Său, astfel încât să ne putem schimba purtarea după cum Îi place. Dacă ceva ce s-a spus aici te-a făcut să-ți deschizi ochii, schimbă-ți atitudinea. Ești iubit de Domnul, dar dacă nu îți îndrepți felul de a fi și de a trăi, nu vei fi primit în Casa lui Dumnezeu. Așadar, unde oare îți vei petrece veșnicia?


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!