Mesajul zilei

01/10/2021 - SĂ NU TE CLATINI NICIODATĂ

Când îmi mergea bine, ziceam: „Nu mă voi clătina niciodată!”

Psalmi 30.6

Înainte de cădere, duhul omului este trufaș și nu vede că se apropie de groapă. Diavolul știe să ducă pe om oriunde vrea, pentru că nu se înfățișează niciodată așa cum este. Pentru a-l ademeni, diavolul este capabil să facă toate eforturile necesare pentru a-l depărta de Dumnezeu. Oricine este prieten cu Domnul este o amenințare constantă pentru vrăjmaș și, prin urmare, își pune în acțiune întreaga armată de înșelători.

La fel se întâmplă și cu sănătatea. Mulți oameni spun că nu se îmbolnăvesc niciodată, dar nu-și amintesc să laude pe Domnul. Unii cred că mulți oameni se îmbolnăvesc pentru că sunt răi. Acum, nu există nicio îndoială că cei răi își otrăvesc corpul cu atitudinile lor; cu toate acestea, nu acesta este cazul și altor oameni afectați de probleme de sănătate.

Vedeți nebunia multora: când totul le merge bine în familie și există belșug, sănătate, pace și armonie, aceștia dau o petrecere pentru a sărbători ziua de naștere a unui părinte. Membrii familiei se adună împreună și îl laudă fericiți, spunând că este minunat pentru că are o stare de sănătate atât de bună; sărbătoritul primește laudele și mulțumește. Însă, Domnul, care de fapt i-a dat această binecuvântare, nici măcar nu este amintit. Diavolul profită atunci de acest rău și atinge pe acel om.

Nu este bine să uităm Cine ne dă cu adevărat sănătate bună, vremuri rodnice și ne împiedică să cădem în ispită. A slăvi pe Dumnezeu pentru binele de care ne bucurăm este lucrul cel mai mic pe care îl putem face. Cu toate acestea, atunci când nu ne purtăm așa, suntem în greșeală și, din cauza lipsei noastre de sensibilitate, puterea sfântă nu poate opri pe vrăjmaș să ne atace și să ne facă rău. Biblia ne învață să mulțumim pentru toate lucrurile, fiindcă aceasta este voia lui Dumnezeu (1 Tesaloniceni 5:18).

Nu este bine să spui că, din moment ce Domnul nu te-a binecuvântat, nu ai nimic de spus. Căci, Sfânta Scriptură ne învață că tot binele pe care l-ai primit a venit de la Dumnezeu (Iacov 1:17). Nu lăsați niciodată ca mărturisirea voastră să fie în dezacord cu Tatăl vostru ceresc. În același timp, nu vă lăudați niciodată cu ceea ce aveți. Aduceți laudă Celui Preaînalt, pentru că, de nu, veți fi atins de îngerul Domnului și veți muri plini de viermi, așa cum i s-a întâmplat împăratului Irod.

Adevărul este că numai cel care stă pe Stâncă nu se clatină. Scripturile ne învață că moartea și viața sunt în puterea limbii (Proverbele 18:21). Cine știe să se stăpânească și nu spune nimic contrar învățăturilor biblice devine înțelept și, astfel, ba primi binecuvântarea sfântă. Cei care vorbesc ceea ce nu înțeleg se lovesc cu siguranță de multe lucruri și devin păcătoși ai Cuvântului. Prin urmare, nu spuneți niciodată ceea ce Domnul nu încuviințează.

Nu este nimic rău când îți merge bine, atâta timp cât vine ca un dar de la Dumnezeu. Nu poate exista un amestec între ceea ce face Domnul și ceea ce spune diavolul. În orice moment, să știți că orice dar perfect poate proveni numai de la Domnul. Respectați ceea ce spune Biblia și nu vă lăsați amăgiți de minciunile diavolului. Dacă bunurile tale cresc, nu-ți făli inima cu ele. Tatăl ceresc este singurul demn de a primi laude pentru tot binele.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!