Mesajul zilei

04/10/2021 - POVESTEA LUI IOV

De ce mă tem, aceea mi se întâmplă; de ce mi-e frică, de aceea am parte!

Iov 3.25

Participarea lui Satana la întâlnirea pe care Domnul a avut-o cu fiii Săi este puțin ciudată și aproape de necrezut, dar este adevărat, pentru că așa ne descoperă Scriptura (Iov 1: 6). Acest lucru este suficient pentru ca noi să stăm departe de orice rău și să nu ne implicăm în ceea ce este greșit. În acest fel, vom fi cruțați de Cel Preaînalt dacă primește o cerere de la diavol ca să ne atingă. Această înțelegere arată că trebuie să fim întotdeauna nevinovați.

Cum Dumnezeu este atotștiutor, El știa de ce Satana era acolo. Nu poți ascunde nimic de Domnul decât dacă vrei să treci prin suferință. Diavolul, care ispitește pe om și reușește să-l facă să asculte de el, va pleda fără îndoială față de Cel Preaînalt pentru dreptul de a-l asupri. Dacă, într-o zi, vei cădea în ispita sa – dar ar fi bine să nu o faci niciodată - trebuie să-ți mărturisești imediat greșeala lui Dumnezeu și să-I ceri ajutorul.

Să nu ascunzi niciun păcat, pentru că Tatăl ceresc nu te poate ierta dacă încerci să-ți tăinuiești greșeala. Biblia spune că, dacă ne mărturisim păcatele, Domnul este credincios și drept să ne ierte păcatele și să ne curățească de orice nelegiuire (1 Ioan 1: 9). De ce să nu o faci acum? Dacă este ceva în neregulă în viața ta, încearcă să fii sincer cu Cel Atotputernic și mărturisește-ți greșelile. Apoi, crede că El te-a iertat și te-a curățat de orice nelegiuire.

Potrivit povestirii biblice, după prima încuviințare, diavolul ucide boii și măgarii lui Iov, precum și slujitorii care au avut grijă de animale. Apoi oile și slujitorii care le păzeau, apoi cămilele și îngrijitorii lor (Iov 1). Este interesant de observat că Iov cel credincios nu s-a rugat ca alte lucruri să nu se întâmple. În cele din urmă, diavolul îi ucide fiii și fiicele care erau adunați în casa fratelui lor întâi născut. Chiar și acum, nu se roagă pentru el sau soția sa.

Dumnezeu a permis lui Satana să se atingă de Iov, dar să-i cruțe viața. Rezultatul a fost că trupul întreg i s-a făcut numai o rană și, din talpa piciorului până în creștetul capului nu exista loc care să nu fie putred (Iov 2.7). Apoi, Iov a ieșit din casă și s-a așezat în cenușă cu un ciob să se scarpine. În mod clar, diavolul poate obține permisiunea de a face pe om să sufere și, în cele din urmă, să-l omoare. În cazul lui Jov, această permisiune nu a fost completă.

Iov a descoperit că motivul tuturor acestor nenorociri a fost lucrul de care se temea cel mai mult să se întâmple. Sfânta Scriptură spune că Dumnezeu nu ne-a dat duhul fricii, ci mai degrabă al puterii, al iubirii și al măsurii (2 Timotei 1: 7). Cel Preaînalt a dat creștinilor pe Duhul Său Sfânt, care mijlocește pentru ei cu suspine negrăite (Romani 8:26). Mângâietorul ne face să strigăm la Dumnezeu ca la Tatăl nostru, așa încât atragem atenția Tatălui către fiu. Nu rata acest privilegiu!

Lecția este că nu trebuie să avem păcate ascunse pentru ca vrăjmașul să-și pună relele în noi. El a cerut să i se permită să se atingă de Petru, dar Isus s-a rugat pentru acest ucenic (Luca 22: 31,32). Mântuitorul se roagă și pentru noi când se face o cerere ca cea a lui Petru. Prin urmare, fii un împlinitor al poruncilor și vei avea dragostea sfântă de partea ta.


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares


Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!