Mesajul zilei

07/10/2021 - ÎNDEMNUL DE A ADUCE MULTĂ ROADĂ

Dacă aduceţi multă roadă, prin aceasta Tatăl Meu va fi proslăvit şi voi veţi fi astfel ucenicii Mei.

Ioan 15.8

Domnul Dumnezeu aduce roadă în toate și, ca ființe create după chipul și asemănarea Lui, ar trebui să avem o viață roditoare. Exact cu privire la asta a vrut Isus să ne încurajeze atunci când a spus că Tatăl va fi proslăvit în acest fel și noi vom putea fi ucenicii Lui. Cei care învață despre Hristos nu vor avea scuze dacă nu vor face astfel încât Tatăl să fie slăvit. Scopul creștinului trebuie să fie întotdeauna să se supună Învățătorului.

Suntem înconjurați de oameni cu cele mai diverse probleme. Dacă nu le oferim Cuvântul care să-i izbăvească, vom fi considerați slujitori răi. Puterea de a expulza duhurile rele care îi chinuie și îi fac să trăiască plini de boli și de tot felul de probleme ni s-a dat deja (Marcu 16,17,18). În Ziua Judecății, nu ne vom putea scuza neglijența noastră și atunci ne vom primi condamnarea.

Domnul ne-a dat misiunea de a merge în toată lumea și de a propovădui Evanghelia fiecărei făpturi (Marcu 16,15). Este de necrezut cum majoritatea oamenilor lui Dumnezeu nu-și dau seama de faptul că nu păzesc poruncile Celui Atotputernic. Există oameni care așteaptă ziua în care Domnul le va spune unde să meargă pentru a propovădui Buna Vestire. Însă, El a făcut deja acest lucru. De ce oare nu se supun? Fără îndoială, pentru că iubesc lucrurile trupești mai mult decât pe cele duhovnicești.

Analizați ceea ce ați făcut pentru ca Evanghelia să ajungă la cei pierduți. La locul de muncă, colegii tăi au primit mărturia ta și au învățat să iubească pe Dumnezeu văzând felul în care trăiești? Ai grijă! Dacă nu dai multe roade, nu vei slăvi pe Tatăl și nici nu vei fi un ucenic al lui Isus. Învățătorul a avertizat că știe Adevărul izbăvitor numai cel care este cu adevărat ucenicul Său (Ioan 8,31,32).

Cât de mulți mântuiți nu-și lărgesc credința! Iar vina acestui fapt este toată a lor, pentru că nesocotesc în mod intenționat chemarea Tatălui din preocupare pentru grijile vieții (Marcu 4: 18,19). Aceștia cheltuie mai mult pe produse de înfrumusețare decât pe misiunile Evangheliei. Mulți creștini vorbesc cu cei din jur despre orice, chiar și despre lucrurile pe care nu ar trebui să le facă, și nici măcar nu menționează bunătatea lui Hristos. Acești oameni vor jeli mult în Ziua Judecății.

Isus a fost clar: Tatăl va fi slăvit numai dacă vom aduce rod bogat. Nu este suficient să dai un cuvânt de credință ici și colo. Trebuie să iei poziție și să onorezi pe Domnul în tot ceea ce spui și faci. Fără îndoială, oricine începe să spună ce a făcut Domnul pentru el va vedea puterea sfântă funcționând în și prin viața sa; astfel, suferințele îi vor dispărea pur și simplu. Dumnezeu iubește pe cel care Îl iubește cu adevărat (Proverbele 8:17).

Există două lucruri importante de făcut în viață: slăvirea Tatălui pentru numeroasele roade pe care le primim, cât și pentru faptul de a fi ucenicii lui Isus. Cei care învață de la Învățător se deosebesc de restul oamenilor din toate punctele de vedere. Cu toate acestea, cei care nu sunt interesați să facă parte din grupul de ucenici ai lui Hristos nu știu să alunge nici măcar o boală.


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares


Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!