Mesajul zilei

08/10/2021 - SUNTEM FII AI LUMINII

Dar voi, fraţilor, nu sunteţi în întuneric, pentru ca ziua aceea să vă prindă ca un hoţ. Voi toţi sunteţi fii ai luminii şi fii ai zilei. Noi nu suntem ai nopţii, nici ai întunericului.

1 Tesaloniceni 5.4,5

Ziua în care auzim Evanghelia și primim pe Domnul Isus ca Mântuitorul nostru devine cea mai importantă zi din viața noastră. Considerându-ne drept fiii Săi, Isus nu numai că ne vindecă și ne transformă duhul - adevărata noastră ființă -, ci și „ne face din nou”, realizând cea mai mare minune pe care El o poate face în viața omului. Cei care Îl primesc devin din dușmani, copiii iubiți. Grație acestui motiv, suntem admiși înaintea Lui în orice moment.

Omul se naște stăpânit de firea sa păcătoasă, așa că suferă chiar și pentru a se naște. Toți cei care nu se convertesc au o viață dificilă, deoarece sunt atacați de vrăjmaș zi și noapte din cauză că sunt în întuneric. Însă, dacă răspund chemării lui Dumnezeu, încep să facă „primii pași” pe tărâmul izbăvirii. Din acest moment, viciile, păcatele și alte lucrări ale lui Satana iau sfârșit în viața lor, devenind cu adevărat liberi!

Nu există nicio cale prin care Iadul să subjuge sau să afecteze pe cei mântuiți, odată ce au fost luați din imperiul întunericului și strămutați în Împărăția lui Dumnezeu (Coloseni 1:13). Apoi, trăind în Țara Făgăduinței, aceștia sunt de neatins de săgețile diavolului, cu excepția celor care se lasă amăgiți de ispită. Cu toate acestea, când se pocăiesc și se întorc la Învățător, vor fi din nou sub ocrotirea sfântă, bucurându-se de promisiunile Celui Preaînalt.

Marea binecuvântare cu privire la întoarcerea lui Isus este că nu vom fi surprinși atâta timp cât nu ne-am întors la păcat. Cei care revin la greșeală, dar apoi se pocăiesc și rămân în sfințenie, nu vor fi dezamăgiți. Ziua mântuirii noastre desăvârșite va fi plină de slavă. Din acest motiv, nimeni nu trebuie să se teamă, pentru că această experiență va fi prețioasă în ochii Tatălui. Nu e nicio greșeală în faptul de a dori întoarcerea lui Isus, dar este zadarnică.

Nu trebuie să acceptăm nicio lucrare a întunericului în viața noastră. Orice acțiune a vrăjmașului în trupul nostru sub formă de boală, în suflet sub formă de păcat, în finanțe, în familie și în tot ceea ce ne privește trebuie nimicită. Ai puterea de a face asta, atâta timp cât dai ordinul în Numele lui Isus și crezi că ți se va face. Amintiți-vă: trebuie să ne ținem în Dumnezeu!

Vezi ce este în neregulă în orice sector al vieții tale și cere vrăjmașului să plece. Dacă urmezi Scripturile, vei vedea că Domnul te avertizează în orice moment asupra atacurilor rele. Pentru cei care caută să trăiască în prezența divină, cu siguranță vor simți atingerea Duhului lui Dumnezeu dacă ceva rău îi încearcă. Prin urmare, sfatul sfânt este: Umblați în Duh și nu veți împlini pofta cărnii (Galateni 5:16).

Cu niciun chip să nu acceptați nimic de la diavol, pentru că ați trecut deja de pe tărâmul întunericului pe cel al luminii. Cum poate un copil al luminii să trăiască plin de dorințe păcătoase, stăpânit de patima cărnii, bolnav, frânt și fără vlagă. Biblia ne poruncește să ne ridicăm și să strălucim, deoarece lumina ne-a venit (Isaia 60: 1).

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!