Mesajul zilei

09/10/2021 - ATRAȘI DE ISUS

Isus învăţa în toate zilele pe norod în Templu. Şi preoţii cei mai de seamă, cărturarii şi bătrânii norodului căutau să-L omoare,  dar nu ştiau cum să facă, pentru că tot norodul Îi sorbea vorbele de pe buze.

Luca 19.47,48

Atracția pe care oamenii o simțeau și o simt pentru Domnul Isus este uimitoare. Acest lucru a făcut ca planurile celor mai de seamă preoți, cărturari și înțelepți ai poporului să nu aibă succes. Din pură invidie, aceștia vroiau să omoare pe Învățător. Astăzi, deși vremurile s-au schimbat, asta se întâmplă într-un mod similar și, din păcate, se va întâmpla în continuare, pentru că diavolul găsește mereu pe cine să-i slujească.

Învățatul era un lucru foarte important în apostolia Domnului. El i-a făcut pe oameni să înțeleagă diferența dintre lumină și întuneric, învățătura religioasă și Cuvântul Celui Preaînalt, credința și modul prostesc de a sluji lui Dumnezeu. Drept urmare, tot felul de minuni au fost săvârșite de mâinile Sale. Pe măsură ce scoatem pe oameni din habotnicia religiozității și le artătăm credința în Isus, au loc tot felul de minuni spectaculoase.

Când credința pe care o are omul este cu mintea, ea este cu totul religioasă și dusă la extrem, iar persoana în cauză se crede mereu mai bună decât ceilalți, cât și stăpânul porții Cerului (Luca 18: 9-14). Prin urmare, el nu acceptă ca cineva din afara bisericii sale să fie mântuit, folosit de Dumnezeu sau plăcut Lui. Cei care au credință potrivit Bibliei, atunci când știu că un slujitor al Celui Preaînalt este folosit de El, se bucură și este fericit.

Învățătura lui Hristos dă tuturor înțelegere. Oamenii simpli devin atenți la ceea ce spun; cei stăpâniți de poftele trupului se îndreaptă; cei care au dat faliment în afaceri încep să prospere și astfel toată lumea devine un exemplu. Practicanții Cuvântului lui Dumnezeu nu seamănă deloc cu cei religioși. Biserica are nevoie de acest tip de slujitori, deoarece, cu modul lor pozitiv de a fi și de a crede, lucrările le sunt asemănătoare cu cele făcute de Isus.

Necredincioșii de astăzi sunt la fel cu cei din trecut. Așa cum au existat oameni care au vrut să reducă la tăcere pe Învățător, gata de a-L ucide dacă este necesar, astăzi sunt cei care urmează același drum în raport cu cei care fac voia Domnului. Răutatea este atât de mare încât sunt gata să inventeze și să răspândească minciuni despre cei care slujesc Domnului din toată inima.

Observați amănuntele pe care Duhul Sfânt le-a pus în declarația scrisă a lui Luca. Cei care intenționau să ia viața lui Isus nu au putut găsi calea de a face acest lucru. Asta va fi valabil și pentru orice slujitor care urmează acest sfat. Chiar dacă Iadul este hotărât să te termine prin mijlocirea omului, printr-o boală incurabilă sau un accident, nu va reuși. Dumnezeu știe cum să-i păzească pe cei care îi sunt credincioși (Psalmi 31:23).

Nu te lăsa descurajat, pentru că mai sunt multe de făcut în lucrarea Domnului. Cel Preaînalt te va folosi pentru a împlini frumosul Său plan. Să fii tu cel ce va fi responsabil de sărbătorile ce vor avea loc în Rai, deoarece există pomenire pentru toți cei care părăsesc întunericul și intră în Împărăția luminii (Luca 15: 7).

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!