Mesajul zilei

10/10/2021 - DRAGOSTEA ESTE MEREU TRIUMFĂTOARE

Şi, dacă a văzut Domnul că s-au smerit, cuvântul Domnului a vorbit astfel lui Şemaia: „S-au smerit, nu-i voi nimici, nu voi zăbovi să le vin în ajutor şi mânia Mea nu va veni asupra Ierusalimului prin Şişac.

2 Cronici 12.7

Felul în care răspunzi Domnului atunci când ești mustrat este ceea ce contează. Dacă taci când înțelegi mesajul sfânt, faci o mare greșeală. Prin urmare, ceea ce este corect este să încetezi de a face tot ceea ce Dumnezeu te-a făcut să înțelegi că este condamnabil, mărturisindu-ți greșelile și cerându-I iertare. Cel Preaînalt nu spune niciodată nimic lipsit de importanță, ci vrea să ne avertizeze asupra unui pericol iminent. Cei care nu se smeresc și nu încetează să practice ceea ce este păcătos, vor culege rodul răzvrătirii lor.

Modul pe care Domnul îl folosește pentru a ne spune ceva este prin Cuvântul Său și, făcându-ne să ne vedem purtările greșite, El ne dă abilitatea de a ne corecta. Cel mai bun moment pentru a acționa cu înțelepciune este atunci când ești convins de greșelile tale. Din acel moment, Atotputernicul nu te va mai considera nevinovat. Dacă nu scapi de tot ceea ce te ține departe de Domnul, nu vei avea scuză la Judecata de Apoi. Nu distruge minunatul plan pe care El îl are pentru tine!

Cel Preaînalt nu rezistă atunci când ne smerim cu adevărat înaintea Lui. Din acest motiv, în niciun caz nu putem încerca să-L înșelăm, pentru că El ne vede inima și știe ce gândim înainte de a face ceva. Deci, este mai bine să fii sincer și să mărturisești tot ce se întâmplă cu tine. În momentul în care faci asta, îți vei aminti de toate lucrurile pe care trebuie să le dezvălui pentru a obține iertare. Fii sigur că Dumnezeu îi ajută întotdeauna pe cei care sunt sinceri din toată inima.

Cum Roboam și Iuda s-au smerit, Domnul și-a schimbat planul, amânând judecata și dându-le căi de scăpare. Astăzi, El va face același lucru cu cei care I se supun. Chiar acum, ești în prezența Celui Preaînalt; prin urmare, ia hotărârea care te va elibera de toate capcanele vrăjmașului. Dacă refuzi, pregătește-te să fii posedat de demonii pe care i-ai slujit. Moartea și viața sunt în fața ta, și numai de purtarea ta depinde modul în care vei trăi de acum înainte.

Tatăl ceresc vrea să-și reverse dragostea, și nu furia, asupra celor care se pocăiesc și decid să-I facă voia. Acesta este momentul de a începe o nouă călătorie. Ai ajuns la concluzia că lumea greșelii nu este bună și că viața ta fără Isus este plină de obstacole și dezamăgiri? Atunci, însușește-ți ceea ce îți spune Dumnezeu și fii un slujitor demn, cineva pe care Domnul nu-l va părăsi niciodată.

Scapă de păcat, înainte ca dușmanul să-ți fie stăpân; căci, dacă se întâmplă asta, îți va aduce multă suferință. Dimpotrivă, dacă Stăpânul îți este Duhul Sfânt, vei vedea că este mult mai bine să fii învățat de El. Să nu-ți dorești niciodată lecția suferinței diavolului, deoarece, pe lângă Învățător, Mângâietorul îți este călăuzitorul pentru a te duce pe cărări liniștite.

Nu uita că Isus a plătit prețul răscumpărării tale, așa că mărturisește-ți păcatul și nu-l mai face, astfel încât să vină vremuri de înviorare de la Tatăl. Cei care acceptă sfatul sfânt vor descoperi că, pe lângă faptul de a fi ușor, este mult mai bine de a învăța fără durere. Cu Cuvântul lui Dumnezeu, vei avea succes în tot ceea ce faci.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!