Mesajul zilei

13/10/2021 - PRIMEȘTE RĂSPUNSUL DREPT

Prin dragoste şi credincioşie, omul ispăşeşte nelegiuirea şi prin frica de Domnul se abate de la rău.

Proverbele 16.6

Deși viața pe Pământ este scurtă, mulți se străduie ca să aibă o viață bună. Însă, unii sunt foarte lacomi, ca în pilda spusă de Isus despre omul bogat. Inima îi era plină de bucurie, pentru că recolta i-a fost atât de mare, încât, în nebunia sa, nici nu și-a amintit să-i aducă laude lui Dumnezeu. Planul i-a fost să-i spună sufletului să se odihnească, să mănânce, să bea și să se ospăteze, deoarece avea roade pentru mulți ani de acum încolo; însă, chiar în acea noapte, avea să i se ceară sufletul înapoi (Luca 12: 16-20).

Petrecem ani întregi de studiu academic, dar prea puțin timp în pregătirea cea mai folositoare vieții. Încă de la o vârstă fragedă, toți oamenii ar trebui să fie îndrumați să studieze Biblia pentru răspunsurile la întrebările lor, pentru direcția pe care ar trebui să o ia și, de asemenea, pentru a respecta pe Domnul. Cu toate acestea, acest lucru nu este întotdeauna valabil. Rezultatul este că oamenii se dedau celor mai dezmățate vicii de personalitate și caracter. Vai de cei care au banul drept stăpân.

Este adevărat că o lume plină de șanse se deschide celor care învață cultura oamenilor și devin pregătiți în orice domeniu al științei. Cei care nu studiază nu pot obține un loc de muncă bun. Cu toate acestea, a-și face din cultura sau știința omului dumnezeu este o greșeală foarte mare. Părinții ar trebui să țină întotdeauna slujbe acasă și, cel puțin o dată pe săptămână, conducătorul acestora ar trebui să fie cineva trimis de pastor.

Oamenii care se încred în Dumnezeu descoperă că există o lume de oportunități și fără griji care îi așteaptă. Răsplata va fi grozavă pentru cei care își pun încrederea în Domnul, devenind înțelepți pentru El. Astfel, tragediile ar fi evitate și cazurile de molestare a copiilor nu ar avea loc dacă toată lumea ar sluji din toată inima Celui Preaînalt.

Fie ca tu să nu cazi niciodată din locul tău în Hristos; dar de vei cădea în vreo capcană a dușmanului, vei fi eliberat de cele două puteri sfinte: îndurarea Domnului, care nu are sfârșit (Plângerile 3:22), și Adevărul. Aceste virtuți sfinte te vor curăța de tot răul care te chinuie, pentru că sunt la dispoziția tuturor celor mântuiți prin sângele lui Hristos. Cine știe adevărul este izbăvit de orice implicare rea.

Respectând tot ceea ce Dumnezeu a pus în Scripturi, creștinul este capabil să stea departe de păcat. Chiar dacă ispita este foarte puternică, frica de Domnul îți va da putere să spui nu. Cei care nu acordă importanța cuvenită la ceea ce spune Cel Preaînalt, vor vedea că sunt incapabili să reziste atacului celui răul. Diavolul știe că oricine nu se teme de Cel Preaînalt este în mâinile sale și, prin urmare, calea îi este deschisă și liberă pentru a-și îndeplini faptele rele.

Liniile directoare ne sunt date, astfel încât să le putem aplica întotdeauna în purtarea noastră. Cine uită ceea ce Domnul îl învață sau Îl disprețuiește, va cădea în cursele celui rău în ceasul ispitei și, mai târziu, va vedea cât nu costă să scapi de rușine. Urmează sfaturile Tatălui Ceresc și vei vedea cât de tare ești apărat de cele mai puternice arme ale Iadului.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!