Mesajul zilei

14/10/2021 - SCOPUL CEL MAI BUN DE URMAT

Şi Domnul a zis: „Dacă aţi avea credinţă cât un grăunte de muştar, aţi zice dudului acestuia: Dezrădăcinează-te şi sădeşte-te în mare, şi v-ar asculta.

Luca 17.6

Domnul Isus a început să vorbească despre credință. Aceasta este o încredere care vine în inima celor care ascultă Scripturile (Evrei 11: 1). Pentru că este adevărul în proporție de sută la sută, nu există nici cea mai mică posibilitate să nu aibă loc. Oricine crede ceea ce este consemnat în Cartea Sfântă devine un adevărat biruitor. Dacă nici una dintre promisiunile sau spusele Domnului nu este îndeplinită, însăși onoarea Celui Preaînalt va fi în joc. Orice ar fi, Dumnezeu este credincios pentru a-Și onora făgăduințele (Evrei 10:23).

Vestea cea mare este că credința poate fi sporită. Oricine dorește să facă acest lucru trebuie să facă precum ucenicii, care au cerut asta Învățătorului(Luca 17: 5). Isus nu i-a mustrat și nici nu a spus că ar fi o prostie să o cerem, pentru că ea vine prin auzirea Cuvântului (Romani 10:17). Mai târziu, înainte ca Hristos să se întoarcă în Ceruri, El le-a răspuns cererii, deschizându-le cunoașterea, astfel încât să poată înțelege Scripturile.

De ai avea credință cât un grăunte de muștar, ai avea puterea de a porunci unei plante, unui munte, unei boli sau oricărui rău să se dezrădăcineze de unde este și să se ducă în altă parte. Nu lăsa niciodată îndoiala sau frica să-ți pătrundă în inimă, deoarece acestea fac laț pentru a te lega. Având credință, poți face orice a spus Isus.

Oricine vrea să fie biruitor trebuie să aibă drept scop dobândirea credinței. Chiar dacă tot ce obții este doar de mărimea unui grăunte de muștar, căutarea unei credințe sporite trebuie să-ți fie scopul. Dacă se întâmplă acest lucru, problemele îți vor fi rezolvate, te vei vindeca de boli și toate determinările îți vor fi auzite. Domnul caută oameni care cred în acest fel, pentru că ei sunt cei ce Îi vor face lucrarea.

Desigur, nimic nu se poate face fără îndrumarea lui Isus. Nu poți scorni un lucru pentru a porunci puterii sfinte să-l împlinească. Cu toate acestea, când Scriptura declară că ceva este al tău, nu întârzia să intri în posesia lui. Nu uita că cei mântuiți nu trăiesc în prezența unui idol, ci a Celui Atotputernic. Chiar acum, ești înaintea Celui Preaînalt, care te ajută să ai purtarea cea dreaptă pentru a scăpa de rele.

Isus ne-a asigurat că, cu credință – încrederea în lucrurile nădăjduite - oricine poate ordona ca ceea ce îl împiedică să fie sădit în mijlocul mării. El te-a inclus în această învățătură. Puterea Domnului este gata să intre în acțiune și să îți îndeplinească determinarea. Prin urmare, nu mai sta deznădăjduit, trist și înfrânt de lucrările întunericului. Scăparea îți este să folosești credința în Fiul lui Dumnezeu. Binecuvântarea ta depinde de ceea ce vei face cu ceea ce spune Tatăl.

Tu ești cel care spune ce vei avea sau nu. De vei continua să permiți vrăjmașului să-ți stăpânească viața, el o va face zi de zi. Dar dacă umbli în Dumnezeu, nu ai nimic rău de ascuns și nu te folosești de șiretlicuri în viață, cere ca răul să iasă acum din tine. Ia în stăpânire tot ce este al tău!

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!