Mesajul zilei

15/10/2021 - PILDA OAMENILOR DE SEAMĂ DIN BEREEA

Iudeii aceştia aveau o inimă mai aleasă decât cei din Tesalonic. Au primit Cuvântul cu toată râvna şi cercetau Scripturile în fiecare zi, ca să vadă dacă ce li se spunea este aşa.

Faptele Apostolilor 17.11

Apostolul Pavel a avut o experiență teribilă în Tesalonic. De fapt, oriunde l-a trimis Dumnezeu, a existat întotdeauna opoziție din partea evreilor, a învățătorilor pretinși și a negustorilor care s-au supărat din cauza propovăduirii Adevărului (2 Timotei 3: 10,11). Omul este rău, pentru că, deși știe că doctrina sa nu are lumină, va putea chiar să și omoare, pentru un câștig financiar sau politic, pe cel care poartă mesajul lui Dumnezeu. Cu toate acestea, Domnul are grijă de cei care Îi sunt credincioși (Psalmi 31:23).

Frații Tesaloniceni i-au trimis pe Pavel și pe Barnaba la Berea și, odată ajunși acolo, nu s-au lăsat înfrânți de persecuții, ci s-au dus de îndată la sinagogă pentru a învăța Cuvântul. Aceasta este cea mai importantă lucrare a slujitorilor lui Dumnezeu: să aducă Buna Vestire despre ceea ce a făcut Isus pentru omenire pe crucea de pe Calvar. Având asta în vedere, nu ar trebui să ne pese dacă suntem tratați bine sau nu.

Evreii din Berea erau mai de seamă decât cei din Tesalonic, căci cu atenție și curtoazie au primit Cuvântul. Acest lucru ne arată că, indiferent dacă un grup dintr-o anumită adunare religioasă se ridică împotriva apostoliei noastre, există alții care vor fi fericiți să afle adevărul. Nu trebuie să dăm atenție cărnii și sângelui, deoarece lupta noastră este duhovnicească (Efeseni 6:12). Urmând îndrumarea Domnului, vom reuși întotdeauna oriunde ne-ar trimite El.

Este important ca toată lumea să învețe ceea ce este scris în Scripturi și să refuze orice propovăduire care nu se bazează pe ele. Orice se spune în dezacord cu Cartea Sfântă nu trebuie acceptat indiferent de cine o spune. Avem un angajament față de adevăr și, prin urmare, nu trebuie să ne angajăm față de cel rău, chiar dacă se știe că cei care ne aduc informațiile fac binele (Galateni 1.8). Rămâi cu ceea ce spune Biblia și nu vei greși niciodată.

Oamenii din Berea cercetau dacă ceea ce au spus apostolii este în conformitate cu Cuvântul lui Dumnezeu. Dacă toată lumea ar face acest lucru, nu ar exista oameni înșelați și, pe de altă parte, cei care sunt gata de a propaga doctrine false ar fi demascați. Nu există rău mai mare decât învățarea a ceea ce nu vine din Scripturi, fiindcă acest lucru îi aduce pe demoni să lucreze în viața oamenilor.

Una dintre lecțiile pe care ni le-au lăsat apostolii este să nu ne întristăm din cauza persecuțiilor; la urma urmei, oricine trăiește cu evlavie în Hristos va răbda orice suferință (Matei 10, 22). Așadar, trebuie să ne bucurăm că suntem folosiți de Creator pentru a-I îndeplini scopurile. Prin urmare, indiferent dacă ești aplaudat sau condamnat, fii întotdeauna credincios ultimei porunci a lui Isus.

Într-o bună zi, în Ceruri, vom auzi de la Domnul explicația faptului de fi trecut prin atâtea necazuri în ciuda faptului că am făcut binele. Prin urmare, nu te descuraja și nu te uita înapoi când pui mâna pe plug (Luca 9.62). Dumnezeu știe totul despre noi, dacă am fost buni sau nu, și de ce El a avut încredere în noi. Să nu-L dezamăgești niciodată!

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!