Mesajul zilei

17/10/2021 - CU CE TREBUIE SĂ NE LĂUDĂM

Aşa vorbeşte Domnul: ‘Înţeleptul să nu se laude cu înţelepciunea lui, cel tare să nu se laude cu tăria lui, bogatul să nu se laude cu bogăţia lui. Ci cel ce se laudă să se laude că are pricepere şi că Mă cunoaşte, că ştie că Eu sunt Domnul, care fac milă, judecată şi dreptate pe pământ! Căci în acestea găsesc plăcere Eu, zice Domnul.

Ieremia 9.23,24

Versetul pe care îl studiem vorbește despre o poruncă referitoare la bucuria noastră în Cel Preaînalt. Adevărul este că El ne-a dat multă putere să facem lucrarea Sa și, de aceea, El ne învață acum ce trebuie să facem pentru a nu pierde eficacitatea puterii Sale; căci, așa cum a spus Domnul Isus, fără El nu putem face absolut nimic (Ioan 15: 5). Hristos trebuie să Se bucure de modul nostru de a-I asculta poruncile.

Odată cu ungerea pe care am primit-o când am fost botezați în Duhul Sfânt, am dobândit înțelepciunea Lui. Cu toate acestea, nu trebuie să ne lăudăm cu ea, ci în El. Uneori, când suntem în duh, reușim nu doar să vorbim și să ne rugăm cu îndrăzneală, ci să luăm și cele mai bune și potrivite hotărâri (Faptele Apostolilor 4:31). Însă, suntem avertizați să nu uităm că acesta este un dar primit de la Dumnezeu și care trebuie folosit numai pentru lauda Sa (Romani 11:36).

Cel puternic nu trebuie să se laude cu propria sa putere. Atacurile pe care le exercită Iadul par adesea că ne vor distruge. Totuși, pentru că suntem călăuziți și ocrotiți în Domnul, cu o simplă rugăciune, dăm cu toate relele de pământ. Puterea lui Dumnezeu în noi când lucrăm în Numele Lui este foarte mare; dar, să nu crezi niciodată că s-a întâmplat din cauza ta, ci pentru că El este în tine.

Când omul se hotărăște să urmeze sfaturile sfinte, deseori nu ia seama la ceea ce face Dumnezeu pentru el. Punând Împărăția Cerurilor și neprihănirea Sa pe primul loc, acesta va vedea puterea Domnului înmulțindu-i veniturile și aducându-i belșug în casă. Însă, uneori este tentat să creadă că toate acestea vin datorită capacității sale de a negocia și gestiona ceea ce are. Dă-i lui Dumnezeu lauda, căci El este cel care o face.

Fiind în uniune cu Cel Preaînalt, devenim înțelepți, puternici și prosperi, dar ar trebui să ne lăudăm doar știind că El este Domnul. Nu există nicio forță care să-i poată rezista, să împiedice înaintarea lucrării Sale sau să distrugă biserica Sa. Nu există altă cale și nici nu va exista, pentru că numai Domnul este Dumnezeu (Deuteronom 4:39). Aceasta este lauda noastră!

Domnul face binefacere - îndeplinește actul de a face bine. El face judecata și, de fapt, a făcut-o dinainte, pentru că l-a biruit pe diavol care ne-a avut în stăpânire. Când poporul Său se roagă, El face dreptate pe pământ. Luați acest lucru ca pe o poruncă, deoarece Domnul a spus că oricine crede în El va face și el lucrările pe care El le-a făcut (Ioan 14:12). Când vă rugați și simțiți puterea sfântă, faceți de îndată binele, judecata și cereți ca lucrările răului să înceteze.

Acesta este cel mai bun mod de a mulțumi Celui Preaînalt. Astfel, chiar și dorințele inimii îți vor fi împlinite. Cu astfel de purtări, El Se bucură și te răsplătește.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!