Mesajul zilei

21/10/2021 - BUCURĂ INIMA DOMNULUI!

Fiule, dacă-ţi va fi inima înţeleaptă, inima mea se va bucura.

Proverbele 23.15

Există o deosebire între oameni. Deși toți descind din Adam și Eva, numai cei care se convertesc și perseverează în credința în Hristos sunt numiți copii ai lui Dumnezeu; restul sunt creaturi ale Domnului. Cei mântuiți sunt iubiți de Tatăl dacă primesc poruncile Sale și se străduiesc să le păzească. Din acest motiv, ei pot auzi glasul Celui Preaînalt, care este transmis de Cuvânt.

Cu toate acestea, există copii care nu se preocupă să caute și să ducă o viață plină de înțelepciune. Unii, pentru că nu au fost învățați corespunzător, nu caută să învețe voia Celui Preaînalt și, din această cauză, nu sunt înțelepți. Părinții sunt întristați când copiii lor acționează prostesc, iar Domnul cu atât mai mult. El ne-a dat Duhul Său Sfânt, astfel încât să putem vedea cum vede El și să luăm hotărâri înțelepte care ne vor prilejui multă satisfacție.

Oamenii care știu calea Celui Preaînalt și umblă pe ea nu se lasă înșelați de vrăjmaș și, prin urmare, prosperă și trăiesc biruitori. Nu există niciun motiv pentru care un creștin să trăiască în păcat, să se întineze și, în cele din urmă, să fie destinat mâniei veșnice. Dacă nu se gândesc la acest adevăr, mulți cad în păcat la prima ispită. Cei care nu respectă legile stabilite de Dumnezeu vor fi considerați drept necorespunzători pentru planurile pe care El vrea să le facă prin mijlocirea lor.

Faptul că Dumnezeu ne-a pus bolile asupra lui Isus, arată că El vrea ca fiii Săi să trăiască sănătoși; din acest motiv, nu mai trebuie să suferim, și nici să îngăduim ca bolile să intre în noi. Oricine are încredere în Cuvânt trebuie să creadă că tot ceea ce vestește este adevărat. Nu lăsa nici un rău să ți se cuibărească în trup. Dacă El a suferit pentru noi, de ce trebuie să mai suferim și noi?

Înțelepții iau aminte la afirmația făcută de Domnul prin Pavel, când a spus că ne va satisface toate nevoile după bogăția Sa, în slavă, în Isus Hristos (Filipeni 4:19). Ori, a cunoaște acest verset, fără să ți-l însușești este ca și cum nu ai crede în Domnul. Nu lăsa că dușmanul să vă țină în mizerie sau orice alt rău, pentru că Atotputernicul vă satisface toate nevoile.

Cei care au înțelepciune bucură inima Domnului, trăind sănătoși și în comuniune cu El. Pentru aceștia, dificultățile nu îi rușinează și nici nu îi întristează, pentru că le consideră prilejuri de a-și exercita dreptul în Fiul lui Dumnezeu. Orice te apasă, mergi la Dumnezeu în rugăciune și te mărturisește. În același timp, cere ca răul să iasă.

Inima Tatălui se bucură de toți cei care îndrăznesc să creadă în Cuvântul Său. Aceasta înseamnă că nu vor primi răspunsuri negative de la Dumnezeu în momentul în care vor revendica ceea ce le aparține în Hristos. Cea mai mare luptă pe care o poate duce poporul lui Dumnezeu este de a nu respecta Cuvântul, neluând în stăpânire ceea ce îi aparține în Hristos Isus.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus să vă binecuvânteze!