Mesajul zilei

22/10/2021 - BUCURIE DEPLINĂ

V-am spus aceste lucruri pentru ca bucuria Mea să rămână în voi şi bucuria voastră să fie deplină.

Ioan 15.11

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu Cuvântul lui Dumnezeu, a avea o întâlnire cu Isus pare mai degrabă ceva mistic. Omul crede că, în orice moment, Hristos poate intra în camera sa și să i Se arate. Deși este adevărat că Mântuitorul poate face acest lucru, nimeni nu trebuie să creadă în faptul că El va proceda în acest fel, deoarece manifestarea lui Isus are loc prin revelația Cuvântului. Când se întâmplă asta, ceea ce El ne spune ne aparține și este de ajuns să ne asumăm făgăduințele.

Sunt șanse să fi ratat deja o multitudine de întâlniri cu Învățătorul neștiind acest adevăr. Dar acum este momentul să ne pregătim pentru a obține altele. Buzele sfinte ale Domnului au vorbit despre această posibilitate, spunând că va avea loc când veți primi și păzi poruncile Sale. Făcând ceea ce spune El, dovedești că Îl iubești și că ești iubit de Dumnezeu și de Isus, care, fără îndoială, ți se va arăta (Ioan 14:21).

Inima omului se bucură când simte că Dumnezeu vine la el. Este ceva ce un om nu a mai simțit până atunci și nu are nimic în comun cu bucuria firească pe care o trăiești atunci când ți se întâmplă ceva bun sau primești vești bune. Luați în considerare următorul fapt: de ce ți s-ar arăta Isus, bucurându-ți inima, fără să-ți răspundă cererilor? În zilele slujirii Sale pământești, Învățătorul nu a omis niciodată să-i ajute pe cei care I-au cerut ajutor.

Versetul din Ioan 15 pe care îl studiem ne învață că motivul pentru care bucuria lui Isus rămâne în noi este pentru ca a noastră să fie deplină. Taina este să fii în Mântuitor și cuvintele Lui să fie în noi; astfel, tot ce cerem - determinăm – ni se va face de Domnul Însuși. Cum să-ți fie bucuria desăvârșită dacă nevoile nu-ți sunt satisfăcute prin lucrarea Celui Preaînalt?

Desigur, dacă ai o suferință, probleme financiare și personale sau de orice fel și determini să fie rezolvate, dar asta nu are loc, bucuria nu îți va fi deplină. Nu este nevoie să aștepți „până când Dumnezeu vrea” pentru a-ți rezolva problemele. Când El te vizitează, inima ta se bucură și în acel moment ești autorizat să determini ce vrei și acel lucru ți se va da.

Ce vei face acum? Vei fi fericit cu ceea ce Preaînaltul ți-a dezvăluit și nu vei acționa? Atunci, bucuria nu-ți va fi deplină, iar diavolul va face totul pentru a te ține asuprit și în suferință. Așadar, fii puternic, neînfricat și cere vrăjmașului să-și scoată ghearele din viața ta. Cu bucuria Domnului, ești autorizat să faci ceea ce îți garantează Cuvântul. Prin urmare, când simți bucuria, mergi la „război”, cerându-ți binecuvântarea.

Ia seama la ceea ce spune Cuvântul, căci este timpul să te trezești și să fii luminat de Învățător (Proverbele 5.1). Să știi că drepturile tale vor fi onorate ori de câte ori onorezi pe Cel Preaînalt, care îți vorbește despre ele. Lasă lumea morților fiindcă ai fost înviat! De ce să nu te ridici ca să iei în stăpânire tot ce îți aparține? Dumnezeu te va onora!

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus să vă binecuvânteze!