Mesajul zilei

23/10/2021 - FIECARE SĂ-ȘI CERCETEZE FAPTA LUI

 Fiecare să-şi cerceteze fapta lui, şi atunci va avea cu ce să se laude numai în ceea ce-l priveşte pe el, şi nu cu privire la alţii.

Galateni 6.4

Există o lucrare pe care numai voi o puteți face - cea dată de Dumnezeu - care trebuie realizată cu dăruire, din toată inima și din tot sufletul vostru. Dându-vă lucrarea, Domnul v-a înzestrat cu abilități pentru a o îndeplini perfect. De asemenea, nu există nicio șansă ca El să vă fi poruncit ceva peste puterea voastră. Mai mult, Duhul Sfânt îi ajută pe toți cei care își propun să îndeplinească voia Domnului.

Când ați realizat lucrarea în întregime, să nu vă bucurați dintr-o dată, ci cercetați ce ați făcut. Cereți îndrumarea lui Dumnezeu pentru a vă asigura că ați îndeplinit cu adevărat ceea ce vi s-a cerut. Dacă simțiți că mai este ceva de făcut, rugați-vă pentru ajutor pentru a înțelege ce mai trebuie completat. Domnul nu se va feri să vă arate lipsa și vă va ajuta să o corectați dacă este nevoie.

Depinde doar de voi să demonstrați dacă ați făcut cu adevărat ceea ce trebuie, deoarece chemarea lui Dumnezeu este personală. Când primiți porunca, nu este nimeni mai capabil să o îndeplinească decât voi, care ați fost binecuvântați pentru a face acest lucru. Deci, folosiți-vă toată credința pentru a face lucrarea Domnului, ca să nu fiți găsiți necorespunzători. Străduiți-vă și faceți după modelul care vi s-a arătat, așa cum s-a întâmplat cu Moise la clădirea cortului din pustie (Exod 25: 2–35: 21).

Să nu vă fie frică să aveți slavă în voi înșivă, pentru că așa spun Scripturile. Nu cereți Domnului să dea altora ceea ce trebuie să faceți. Tot ceea ce El vă spune să faceți este parte din dragostea Sa pentru viața voastră. Barak, de exemplu, nu s-a simțit capabil și a impus condiții, spunând profetesei Debora că se va duce doar dacă ea va merge cu el (Judecători 4.8.9). Din această cauză, a pierdut slava de a prinde pe Sisera, căci o femeie pe nume Jael a avut acest privilegiu (v. 21).

Niciun creștin nu ar trebui să se laude folosindu-se de alt om pentru a realiza ceva pentru Cel Preaînalt, considerându-l mai plin de duh sau mai capabil decât el. Ori, ar trebui să fiți mândri de voi, aducând Domnului slava cuvenită pentru că v-a folosit. Fiecare trebuie să facă așa cum i sa poruncit și, prin urmare, se poate lăuda pe sine și pe Domnul. Cu toate acestea, cine nu îndeplinește lucrarea Tatălui va fi găsit vinovat și va trebui să-I dea socoteală.

Când vă lăudați, faceți-o cu privire la Cel Preaînalt, pentru ceea ce El v-a determinat sau v-a arătat. Adevărul este că o doză de smerenie nu va face rău nimănui, pentru că, de fapt, Domnul este cel care face în noi atât voința, cât și lucrarea (Filipeni 2:13). Credeți că nu există nicio modalitate de a eșua, deoarece, alegându-vă pe voi, Dumnezeu știa cine sunteți și care vă sunt neajunsurile. În acest fel, cu ajutorul Lui, puteți îndeplini ordinele Lui, pentru că El este cel care vă întărește pentru aceasta.

Tot ceea ce Tatăl ceresc vrea să facem este prin dragostea Sa; altfel nu am primi nicio răsplată. Prin urmare, orice lucrare trebuie să faceți în Împărăția lui Dumnezeu, fiți de neclintit și cu încrederea că Dumnezeu merge înaintea voastră pentru a o face. Tot ce vă rămâne este să spuneți amin și să vă puneți pe treabă.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!