Mesajul zilei

25/10/2021 - CÂND VA VENI VREMEA HOTĂRÂTĂ

„Atunci când va veni vremea hotărâtă”, zice Domnul, „voi judeca fără părtinire.

Psalmi 75.2

Am învățat multe despre rugăciune, ceea ce este minunat, deoarece prin ea ne arătăm nevoile Tatălui nostru, ne cerem iertare pentru greșelile comise și luăm în stăpânire ceea ce ne aparține în Hristos. Însă, dacă nu suntem atenți la ceea ce spune Cuvântul lui Dumnezeu, nu vom putea avea credința de a bucura pe Domnul. Una dintre aceste învățăminte este că trebuie să ne ocupăm locul prevăzut, astfel încât să putem judeca cu dreptate.

Totuși, cum să ne luăm locul dacă nici nu știm ce înseamnă asta? De-a lungul vieții noastre, am fost învățați să fim credincioși Celui Preaînalt, să nu păcătuim și să vorbim despre dragostea lui Dumnezeu. Dar adevărul este că toate acestea sună ca ceva greu de înțeles, un lucru greu de pătruns. Atunci, greșeala este a noastră sau a învățătorilor noștri în credință? Nu acesta ar fi motivul pentru care mulți oameni nu caută pe Domnul?

De ce i-a fost atât de ușor lui Isus să spună paraliticului să meargă, surdului să audă și demonilor să plece? Fără îndoială, pentru că El Și-a cunoscut locul în Tatăl. Suntem fermecați de Rai, viitoarea noastră casă, și uităm că diavolul lucrează în viețile aproape tuturor celor mântuiți. Sunt șanse să nu dai nici măcar de un singur mântuit care să nu aibă probleme de sănătate și alte suferințe. Trebuie să ne aflăm locul în Hristos și să stăm în el.

V-ți străduit să cunoașteți voia lui Dumnezeu sau ați rostit câteva cuvinte, cerându-I să v-o dezvăluie? Trebuie să acționăm precum căutătorul de comori, care caută pietre prețioase atunci când răscolește pământul, acolo unde există posibilitatea de a le găsi. Pământul nostru este Cuvântul sfânt. În el, vom găsi răspunsurile la eșecurile și neputințele noastre. Așezându-te în locul tău adevărat, devii o binecuvântare pentru tine și pentru toată lumea.

Versetul din Efeseni 2: 6 spune că am fost așezați în Hristos, în locurile cerești. Verbul este la timpul trecut. Deci, aceasta este o acțiune care a avut loc în trecut. Acum trebuie să ocupăm acest loc, dar cum? Desigur, acest lucru nu se va întâmpla dacă nu ne uităm în Scripturi, pentru a afla îndrumările Domnului și, în rugăciune, pentru puterea Lui. Mântuitul trebuie să înțeleagă că dacă nu este curajos și nu-și va însuși ceea ce spune Cuvântul că îi aparține, nimic bun nu se va întâmpla.

Faptul că Domnul este credincios în respectarea promisiunilor Sale este fără de tăgadă. Dar atâta timp cât vrem să se întâmple ceva, diavolul rămâne de neclintit în lucrarea sa de a-i face pe credincioși să se îndoiască. Așa că le poate orbi înțelegerea. Fiți neînfricați în a crede tot ceea ce Dumnezeu spune despre voi, nepermițând vrăjmașului să vă țină departe de locul vostru în Hristos. Ocupați-l și veți fi o binecuvântare.

Dar să nu mai filosofăm, ci să căutăm pe Domnul cu toată credința noastră și, pe măsură ce descoperim ce suntem și ce putem face în Hristos, să o facem! Cu timpul, veți vedea că credința în Hristos este la fel de tare și de puternică cum a fost dintotdeauna, dar pur și simplu nu erați conștient de asta. Isus nu a mințit când a spus că orice cereți - determinați, luați în stăpânire în Numele Său - El însuși vă va face. Luați-vă locul în El și veți fi o bucurie pentru Domnul.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!