Mesajul zilei

26/10/2021 - MIJLOCIREA CEA ADEVĂRATĂ

Şi El a vorbit să-i nimicească, dar Moise, alesul Său, a stat la mijloc înaintea Lui, ca să-L abată de la mânia Lui şi să-L oprească să-i nimicească.

Psalmi 106.23

Ca slujitori credincioși, trebuie să fim în comuniune cu Domnul, deoarece putem fi atinși să mijlocim pentru cineva a cărui sentință este deja întocmită. Misiunea noastră este să fim pregătiți pentru lucrarea dată și să nu o facem de parcă nu ne-am ști locul în Hristos. Oricine este chemat și trimis să îndeplinească o sarcină trebuie să fie conștient că slujește Împăratului împăraților și, prin urmare, nu poate da greș.

Este important ca pastorii să înțeleagă că poporul care le-a fost dat se află sub autoritatea și grija lor. Domnul i-a spus lui Moise că ar trebui să-L lase să distrugă pe copiii lui Israel, arătând că El respecta apostolia robului Său (Exod 32: 10-14). Așadar, oricine a primit sarcina de a se îngriji de cineva sau un grup de oameni are autoritatea de a împiedica să se producă vreun rău turmei sale.

Totuși, ceea ce părea a fi o cerere a Celui Preaînalt către slujitorul Său a fost de fapt un avertisment: dacă Moise nu ar face ceva pentru popor, Domnul ar urma să-l distrugă. Când cineva aflat în răspunderea noastră este în pericol de a fi lovit de o lucrare rea, trebuie să împiedicăm ca aceasta să se întâmple. Aceeași atitudine trebuie luată față de propria persoană. Fiecăruia îi revine datoria să se apere pe sine.

Moise stătea în fața lui Dumnezeu de parcă ar fi fost un zid protector și de care Cel Preaînalt nu ar trece. Autoritatea celor mântuiți și cărora Domnul le-a încredințat o viață este mare. Așa că să nu o lăsați să cadă pradă vrăjmașului. Cuvântul spune că cel căruia nu-i pasă de aproapele său este mai rău decât un necredincios (1 Timotei 5: 8). Chiar acum, dacă te rogi și nu lași să se întâmple ceva rău celor aflați în grija ta, persoana respectivă va fi cruțată.

Un om responsabil de un anumit sector al lucrării sfinte are puterea de a abate orice blestem care vine asupra celor aflați sub autoritatea sa. Slava lui Moise a fost că a îndepărtat mânia Domnului. Slava sa va fi și ea mare; de aceea, fii mereu în comuniune cu Cel Preaînalt, scăpând de tot felul de păcate și suferințe. Tot ce este în tine trebuie să binecuvânteze Numele sfânt al lui Isus (Psalmul 103: 1).

Păstorul lui Israel a știut să se poarte cu înțelepciune, astfel încât oamenii să fie cruțați. Dar ce vor spune despre tine? Ești oare ocupat cu treburile acestei lumi? Dacă da, oprește-te, căci tot ceea ce aduni, aici va rămâne. Dimpotrivă, lucrările pe care le faci în Dumnezeu te vor însoți pe vecie. Nu disprețui nici pe cel mai mic dintre cei pe care Domnul ți i-a dat în Hristos. Cel care își îndeplinește cu succes apostolia capătă o încredere mare.

Ispita a fost o mare încercare pentru slujitorul lui Dumnezeu, dar a știut să rămână ferm și nu s-a lăsat amăgit de propriul interes. Nu te abate de la ceea ce ți s-a dat să faci și, chiar dacă Dumnezeu însuși îți propune ceva în afara a ceea ce ți s-a dat, nu accepta acest lucru. Fii întotdeauna smerit în toate situațiile și refuză ceea ce aparține altora.


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!