Mesajul zilei

27/10/2021 - FIȚI GATA DE O ÎNCERCARE GREA

Domnul a zis lui Moise: „Văd că poporul acesta este un popor încăpăţânat.  Acum, lasă-Mă.

Exod 32.9,10

Așa cum am spus și în alte mesaje, nu putem fi în afara părtășiei cu Tatăl, pentru că într-o zi vom avea de dat socoteală de lucrarea care ne-a fost încredințată. Cel Preaînalt i-a însărcinat pe moștenitorii lui Avraam, Isaac și Iacov, ca oi ai lui Moise. Acesta din urmă avea obligația să-i păzească, chiar dacă însuși Dumnezeu i-ar fi spus altfel. Prin urmare, Moise a stat înaintea Domnului și nu a permis distrugerea turmei sale (Exod 32: 11-13).

De citiți următoarele versete, veți vedea că Moise a făcut mai mult decât o cerere către Dumnezeu - a rostit o apărare strălucită în numele israeliților. Nu este suficient să spunem nu, ci trebuie să vorbim despre ceea ce este arătat, la fel cum a făcut Isus în ispitele pe care le-a suferit în pustie (Matei 4.1-10). Nu există nicio posibilitate ca ceea ce a fost scris să nu se întâmple, chiar dacă pare ceva prostesc sau inutil, deoarece Scriptura nu poate da greș în niciun fel.

Patruzeci de zile au fost suficiente pentru ca israeliții să aibă gânduri necurate și să cadă în păcat. Indiferent de încercarea la care sunteți puși, nu lăsați poftele rele să vi se strecoare în inimă. Este interesant de observat că până și Aaron, mai-marele preot, a permis să fie amăgit de cererile oamenilor și a făcut vițelul de aur. Asta a fost o sărbătoare stricată în toate privințele, iar israeliții chiar au crezut că au fost scoși din Egipt de vițel (Exod 32: 1-6).

Domnul știe tot ce se întâmplă cu toți oamenii. Chiar și până să apară un gând, să se spună un cuvânt sau să se facă un fapt, El le cunoaște dinaite (Psalmi 139: 1-16). Oricine crede că lucrează ascuns de Dumnezeu nu știe că este fără minte, pentru că toate lucrurile sunt goale și descoperite înaintea ochilor Lui (Evrei 4:13). Nu este nimic mai satisfăcător decât să fii sincer cu El (Ps 18:25).

Cel Preaînalt i-a spus lui Moise să coboare să vadă ce a făcut turma lui. Ca și astăzi, căzuseră în ispită oamenii care i-au dat ascultare. Trebuie să nu uităm că avem de-a face cu oameni, a căror fire este slabă și, prin urmare, aceștia trebuie să vegheze și să se roage pentru a nu cădea în ispită (Marcu 14:38). Este neplăcut să fii în preajma celor care pot fi folosiți de diavol, dar aceștia sunt genul de oameni pe care îi avem în preajmă.

Oricine se lasă dus de ispită și se dedă păcatului se abate de la calea pe care Dumnezeu i-a arătat-o ​​și, cu aceasta, pe lângă faptul că pierde prezența sfântă, nu se mai îndreaptă niciodată. Suntem singurii ce am primit apostolia împăcării ca să nu-i părăsim sau să-i condamnăm pe cei care cad (2 Corinteni 5:18), pentru că, de o vom face, îi vom arunca în împărăția întunericului. Suntem singurii care putem face rugăciunea credinței care vindecă, eliberează și iartă păcatele.

În acea zi, întreaga adunare ar fi putut fi nimicită pentru că, în mânia Sa, Domnul i-ar fi omorât pe toți. Mijlocirea lui Moise a rezolvat problema. Veți fi oare la fel de măreți ca Moise? Isus a spus că vom fi iertați dacă și noi iertăm.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!