Mesajul zilei

29/10/2021 - CEI SMERIȚI SUNT OCROTIȚI

El face pe cei smeriţi să umble în tot ce este drept. El învaţă pe cei smeriţi calea Sa.

Psalmi 25.9

Avem multe de învățat despre binecuvântările de a fi smerit. Una dintre ele este de a umbla în tot ce este drept. Cei care nu se supun lui Dumnezeu primesc la rândul lor sfaturi, dar firea lor neascultătoare îi determină să apuce pe cărări abrupte, unde se vor poticni întotdeauna de obstacole și se vor lovi rău. Mersul pe calea Celui Preaînalt este infinit mai bun și mai profitabil.

Domnul nu ne obligă să facem nimic. Astfel, putem folosi tunsoarea pe care ne-o dorim, să ne lăsăm barbă sau nu, să ieșim îmbrăcați în galben, roșu sau orice altă culoare, pentru că nu acesta va fi motivul pentru care El nu ne va binecuvânta. Cu toate acestea, există promisiuni speciale pentru cei care Îi sunt pe plac. Dacă primim aceste făgăduințe, vom fi fără minte să nu ascultăm de Tatăl. Este întotdeauna necesar să umblăm în neprihănire pentru a nu provoca scandal sau rău în Împărăția lui Dumnezeu.

Este minunat să poți fi călăuzit pe drumul drept. Așadar, de ce să te bagi în probleme, de exemplu, sau să-i lași pe ceilalți să aibă o părere proastă despre tine, îmbrăcându-te nepotrivit sau mirosind urât din cauza lipsei de igienă? Faceți tot ce este posibil pentru ca Duhul Sfânt să fie bucuros că vă învață totul. Odată ce ai învățat, ascultă din inimă ceea ce ți-a fost descoperit. Merită să fii cu totul supus Domnului!

Omul care se încrede în Dumnezeu află direcția pe care dorește să o ia. Asta poți obține de la Cel Atotputernic. Fii atent, prin urmare, la faptul că te va învăța acest drum pentru a realiza orice, pentru a ține pe toți din jur în viață, pentru a-Și onora promisiunile și a-ți oferi ocrotire. De ce să nu ne încredem în această Ființă deosebită, care este Dumnezeul nostru? Merită să-L întrebăm ce ne lipsește pentru a fi smeriți.

În calea Tatălui, nu există nimic imposibil și niciun pericol, ci, da, numai înțelegere. În El există bucurie, dragoste, pace, smerenie, bunătate, blândețe, credință, fidelitate și stăpânire de sine. Dacă ar trebui să alegem între orice altă binecuvântare, ar trebui să optăm să umblăm pe căile Domnului. Aceasta este ocazia pe care ne-o dă El, dacă suntem supuși voinței Sale.

Supuneți-vă Dumnezeului celui atotputernic, atotștiutor și atotprezent și vedeți că nu va exista nicio problemă fără soluție, boală fără vindecare sau binecuvântare de neprimit. Cel Preaînalt vrea să-ți arate calea cea mai bună (1 Corinteni 12:31), unde chiar și dorințele inimii tale vor fi împlinite și te vei înălța pe culmi precum vulturii. De acolo, vei vedea ce îți trebuie pentru a te realiza.

Roagă-te Tatălui și făgăduiește-I că vei asculta de Cuvântul Său. Mai mult de atât, ori de câte ori Scripturile ți se deschid, asumă-ți imediat ceea ce ți-a fost descoperit. Fii un slujitor credincios al Domnului și, pe măsură ce acționezi în acest fel, vei vedea că El este credincios și promite să te îndrume și să te învețe învățăturile Sale.


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!