Mesajul zilei

02/11/2021 - VREMEA ESTE APROAPE

„Căutaţi pe Domnul câtă vreme se poate găsi; chemaţi-L câtă vreme este aproape.

Isaia 55.6

Căutarea lui Dumnezeu ar trebui să fie scopul vieții noastre pentru că numai Creatorul are rezolvarea tuturor problemelor. Îndemnul sfânt este adresat tuturor oamenilor și, prin urmare, nu există nicio posibilitate prin care cineva care îl caută pe Creator să nu-L poată găsi. Însă, deoarece vrăjamșul vrea să continue să te asuprească, va încerca să te abată în diferite moduri, astfel încât să nu găsești pe Tatăl.

Avraam ar fi fost încă unul dacă nu s-ar fi dus să caute pe Cel Atotputernic. A trăit într-un loc stăpânit de idolatrie, misticism și ocultism. Cu toate acestea, el nu s-a lăsat înșelat de minciunile diavolului și, prin urmare, într-o zi, a auzit vocea Domnului chemându-l să-și părăsească țara și să meargă acolo unde Dumnezeu Însuși l-ar duce. Pe măsură ce acorda atenție Celui Atotputernic, a devenit o adevărată binecuvântare pentru omenire (Geneza 12: 1).

Deși imoralitatea și păcatul îi determină pe oameni să facă tot felul de activități care nu-i satisfac, cei care se dedică găsirii adevăratului Dumnezeu, Îl vor găsi. El nu se află pe vreun munte sau într-un templu, ci în Cuvântul Său veșnic, prin care Își face voia (Faptele Apostolilor 17:24). Oricine găsește pe Cel Preaînalt este complet satisfăcut. Află binele cel care găsește pe Domnul.

Cei care ascultă de El vor avea întotdeauna succes. Însă, nu vei găsi niciodată pe Domnul dacă nu crezi în ceea ce vorbește El prin Scripturi. Oricine disprețuiește vocea Celui Preaînalt nu va învăța niciodată calea Lui și nici nu se va bucura de pacea Lui. La El este leacul pentru toate bolile, rezolvarea problemelor și împlinirea completă în viață (Isaia 53). Fericit este cel care nu lasă pe diavol să-l convingă de lucrurile lumii și se dăruiește cu totul să caute pe Domnul.

Dacă nu profiți de vremea hotărâtă de Dumnezeu pentru a-L cunoaște, va veni ziua în care nu se mai poate face nimic. Ratarea momentului de vizitare a Lui este disprețuirea celei mai mari binecuvântări din viață. Nu există bani, faimă sau succes care să fie mai mare decât să ai pe Cel Preaînalt de partea ta, lucrând pentru tine pentru a-ți satisface toate nevoile (Filipeni 4.19). Oricine nesocotește îndrumarea sfântă ajunge la concluzia că a fost înșelat de dușman.

Nu putem irosi binecuvântarea de a chema pe Domnul, pentru că El ne stă la dispoziție și este mai aproape de noi decât aerul pe care îl respirăm. El are puterea de a pune capăt la tot ce ne apasă. Aceasta nu este o religie, o gândire pozitivă sau un mesaj de la cineva care vrea să te ajute și nu știe cum, ci Cuvântul lui Dumnezeu. Oricine crede în Cuvântul Adevărului nu va fi niciodată nefericit.

Îndrumarea sfântă este pentru ca tu să strigi la Domnul. Acest lucru se va întâmpla atunci când înțelegi că o promisiune biblică îți aparține. În momentul în care îți însușești revelația care ți s-a dat, El te ajută. Cei care găsesc pe Cel Preaînalt se desăvârșesc, pentru că nu va mai exista lipsă în viața lor. Acum, când vei fi sprijinit de Dumnezeu, vei avea puterea de a desface orice rău care te atacă și te afectează (Luca 10:19).


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!