Mesajul zilei

04/11/2021 - NU VĂ ÎNGRIJORAȚI DE NIMIC!

Nu vă îngrijoraţi de nimic, ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri.

Filipeni 4.6

Îngrijorarea nu este bună pentru om, deoarece nu a fost făcut cu o structură cu care să o poată suporta. Din această cauză, este posibil să iei hotărâri proaste, ce te vor face să suferi. Nu trebuie să acceptăm ca nimic altceva să ne ghideze și să ne oblige să facem ceva. De fapt, Creatorul îngăduie să fim ghidați numai de El și de Cuvântul Său. Lucrarea sfântă se face în Duhul Sfânt, ca sarcinile pe care Isus le-a primit de la Dumnezeu Tatăl.

Nu lăsa nimic să te îngrijoreze. Chiar și dojana Domnului nu ar trebui să-ți ieie pacea. Și dacă, momentan, te neliniștește ceva ce El ți-a spus, răspunde-I imediat. De vei lăsa pe mai târziu, neliniștea nu-ți va permite să înțelegi noile sfaturi venite de la Cel Preaînalt. Pe de altă parte, Cel Atotputernic nu ți-ar spune niciodată ceva care să nu fie bun pentru viața ta.

Toți oamenii au dorințe despre care cred că le vor aduce binele. Însă, dacă un lucru te neliniștește, urmează îndrumările biblice și fă-l cunoscut lui Dumnezeu. Cel ce tace înaintea unui lucru ce îi tulbură pacea nu face decât să ajute pe vrăjmaș să-i strice întreaga ființă și, în acest fel, în curând se va confrunta cu probleme fizice sau mentale. Unele dintre aceste rele pot fi chiar fatale. Înțelege că cel ce-și arată nevoile Celui Preaînalt scapă de ele.

Nu întotdeauna voia noastră este după cea a lui Dumnezeu și, de aceea, partea ce ne revine este de a spune Domnului tot ce se întâmplă în inimile noastre, fie că este bine sau rău. Cum nu cunoaștem lumea duhurilor, în afară de ceea ce ne arată Cuvântul, este foarte posibil ca o mare parte din ceea ce credem că este de la Dumnezeu să nu vină de la El. Ceea ce vine de la Domnul este plin de har, încântă inima și, prin urmare, este întotdeauna potrivit Scripturilor.

Rugăciunea este modul corect de a spune Tatălui ceea ce dorim. Cererea se face atunci când ne amintim de ceva de care avem nevoie sau pentru a scăpa de o grijă. Rugămintea care primește răspuns se bazează pe Scripturi. Așadar, cine disprețuiește sfatul sfânt nu va fi ascultat niciodată. Dumnezeu nu poate auzi pe cei care nu-L aud, deoarece principiul Său este de a-i cinsti pe cei care-L cinstesc (Ioan 12:26).

Pentru tot ce am primit de la Dumnezeu, trebuie să mulțumim. Chiar dacă sunteți într-unul dintre cele mai grele momente ale vieții, asigurați-vă că mulțumiți pentru nădejdea pe care v-o dă Evanghelia. Fără îndoială, ceea ce vă necăjeșete nu vine de la Cel Preaînalt, ci de la vrăjmaș. Acesta din urmă vă poate atinge numai din cauza îndepărtării voastre de Adevăr. Evanghelia Împărăției Cerurilor este calea de a ieși din orice criză sau suferință.

Având Duhul Sfânt în viața noastră, suntem capabili să biruim tot ce ni se ridică împotrivă. Așadar, vedeți chiar acum ce vă frământă și căutați în Biblie îndrumarea. Ceea ce înțelegeți atunci când citiți Scriptura sau ascultați predica, este sfatul lui Dumnezeu pentru voi. Cine crede în Domnul nu va pierde nicio luptă împotriva răului.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!