Mesajul zilei

07/11/2021 - IERTAREA ADEVĂRATĂ

Şi, când staţi în picioare de vă rugaţi, să iertaţi orice aveţi împotriva cuiva, pentru ca şi Tatăl vostru, care este în ceruri, să vă ierte greşelile voastre.

Marcu 11.25

Domnul Își ține negreșit promisiunile, chiar dacă totul pare a fi imposibil. Așadar, când ești ispitit să te îndoiești de credincioșia sfântă, dojenește-te imediat, căci diavolul se află în spatele oricărei îndoieli sau frici. Vrăjmașul se străduiește întotdeauna ca credinciosul să se îndepărteze de prezența sfântă pentru a-i cădea în brațe. Astfel, nu accepta niciodată să crezi că Cel Preaînalt este un mincinos ca omul, căci El este Adevărul (Ioan 14: 6).

Oricât de mare ți-a fost durerea sau răul pricinuit, fii gata să ierți. Desigur, făptașul trebuie să fie dispus să-și mărturisească greșeala și să-și ceară iertare. Însă, dacă nu recunoaște că fapta i-a fost rea sau crede că ai meritat un astfel de dispreț sau nelegiuire, nu ar trebui nici măcar să-i iei în considerare cuvintele de scuză. Cel ce face rău cade în mâinile vrăjmașului și va fi izbăvit numai dacă se căiește cu adevărat.

Dacă ai fost victima vreunei vătămări, nu te lăsa ispitit să-l faci pe răufăcător să sufere pentru ceea ce ți-a făcut. Dacă acel om te caută și se căiește cu adevărat, Duhul lui Dumnezeu îți va arăta dacă este sincer; apoi ascultă-i rugămintea și acordă-i iertarea. Însă, de asculți de firea cărnii și vrei să te răzbuni pentru daunele pe care le-ai suferit, nu vei primi răsplata Domnului în ziua învierii.

Nu lăsa ca nici un rău să ți se strecoare-n inimă, căci dacă o va face, vei cădea negreșit în cursa vrăjmașului. Niciun păcat nu ar trebui să fie tolerat de tine, nici măcar durerea de a fi victima unei nelegiuiri. Dacă nu ierți după ce omul care s-a pocăit și-a cerut iertare, îți deschizi inima duhului greșelii să intre și să-ți provoace mai mult rău decât ți-a făcut cel care te-a rănit.

Isus a fost clar că actul de a acorda iertare cuiva îl face pe Domnul să ne ierte în același mod (Matei 6:15). Dar dacă refuzi să-l ierți pe cel care te-a jignit, Tatăl, la rândul său, nu te poate izbăvi, pentru că nu ai urmat porunca sfântă. Gândește-te la următorul lucru: nu ai comis oare niciodată vreo faptă rea? Poate că ai și multe greșeli pentru care trebuie să te căiești; atunci tu ești cel care hotărăște dacă vei fi iertat sau nu.

Diavolul vrea să ajungă la creștin în toate felurile și, pentru asta, încearcă să arate copilului lui Dumnezeu avantajul unei experiențe extraconjugale, prenupțiale etc., dar nu poate face asta, deoarece acest rob nu acordă atenție acuzatorului. Dacă nu reușește singur, vrăjmașul se folosește de altcineva pentru a-ți face rău, prin insulte, calomnii, defăimări sau orice altă faptă rea. Astfel, copilul lui Dumnezeu se supără, ceea ce este normal, și refuză să-l ierte pe infractor, pentru ca apoi vrăjmașul să-l aibă în mâinile sale.

Să nu-ți faci niciodată de lucru cu cel rău, pentru că, în caz contrar, vei avea de plătit un preț mare. Diavolul știe că oricine îl ascultă îi este slugă și, prin urmare, va face totul pentru a-l face pe creștin să uite ce spune Cuvântul lui Dumnezeu și să se comporte ca un necredincios. Cu toate acestea, oricine slujește Domnului nu se abate niciodată de la îndrumarea sfântă și, în acest fel, este întotdeauna în comuniune cu Tatăl.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul sa fie cu voi!