Mesajul zilei

08/11/2021 - TREBUIE SĂ RĂMÂNEM ÎN ISUS

Rămâneţi în Mine, şi Eu voi rămâne în voi. După cum mlădiţa nu poate aduce rod de la sine, dacă nu rămâne în viţă, tot aşa nici voi nu puteţi aduce rod dacă nu rămâneţi în Mine.

Ioan 15.4

Scripturile ne învață formula pentru a fi folosiți de Domnul. Creștinul știe, în general, că trebuie să facă lucrarea lui Dumnezeu, dar uneori nu știe cum. Însă, cu această afirmație ce a ieșit de pe buzele Învățătorului, este clar că taina este să fii în Isus. Ori, în lucrarea Celui Preaînalt, nimeni nu ar trebui să fie supus nerodirii, pentru că, doar dând multe roade, vom fi cu adevărat ucenicii Lui.

Când cineva rămâne în Isus, își cunoaște drepturile în Hristos și știe că poate folosi Numele Lui împotriva oricărui rău și poate vedea puterea sfântă funcționând pentru binele său. În acest mod putem face aceleași lucrări pe care le-a făcut Mântuitorul în zilele în care a fost pe pământ (Ioan 14:12). Ca și continuatori ai lucrării Sale, trebuie să-i izbăvim pe cei care sunt posedați de forțele întunericului, făcându-i să devină copii ai lui Dumnezeu.

Mântuitorul ne compară cu mlădița viței de vie, care nu aduce rod de la sine. Dar, rămânând în ea, vom reuși să dăm rodul ei. Vița are nevoie de mlădițe pentru ca misiunea să-i fie îndeplinită și, ca atare, creștinii cei harnici sunt considerați părți esențiale ale Viței adevărate. Niciun creștin nu trebuie să se roage să se facă util, ci să se lase folosit.

Veți putea aduce roade numai dacă sunteți cu adevărat în Hristos; în afara Lui, nu există nicio posibilitate de a ieși ceva bun din ființa umană. Însuși Învățătorul a declarat clar că, fără El, omul nu poate face nimic (Ioan 15: 5). Prin urmare, fiecare creștin trebuie să fie ferm în determinarea sa de a fi prelungirea puterii sfinte. Lumea așteaptă ca fiecare copil al lui Dumnezeu să-și facă datoria.

De ce să nu rămânem în Hristos dacă ăsta este cel mai bun lucru pe care îl putem face? Ori, asta nu este o opțiune, deoarece nu există o altă sursă de bine din care să putem extrage și lucruri bune. Sunt doar două valori opuse: binele și răul, iar dacă nu suntem legați de bine, suntem uniți cu răul, ceea ce ne va duce la ruină. Este necesar, așadar, să fim în Isus pentru a avea viață în sine.

A fi în Hristos înseamnă să ai sprijin în Ființa care guvernează toate lucrurile și le susține prin puterea Sa. Cei care lasă să treacă prilejul de a se conecta cu Domnul iau cea mai proastă hotărâre din viață și vor fi puși ca slujitori ai vrăjmașului, stăpâniți de forțele răului. Pentru aceștia, nu există nici pace, nici vremuri de bucurie, ci multă suferință.

Copiii lui Dumnezeu biruiesc întotdeauna, pentru că nu le lipsește nici puterea, nici îndrumarea. Dumnezeul cel veșnic, Domnul cel Atotputernic, este Scutul acestor oameni. Ce hotărâre veți lua oare? Aceea de a vă lăsa conduși de Domnul sau de minciunile lui Satana? Isus a venit să dea viață din belșug, dar diavolul a venit să fure, să omoare și să distrugă (Ioan 10:10).

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!