Mesajul zilei

09/11/2021 - PORUNCA ESTE DE A FI DE NECLINTIT

Staţi gata dar, având mijlocul încins cu adevărul, îmbrăcaţi cu platoşa neprihănirii, având picioarele încălţate cu râvna Evangheliei păcii.

Efeseni 6.14

Avem două lucruri importante de făcut: să ne încingem mijlocul cu Adevărul și să îmbrăcăm platoșa neprihănirii. Pe măsură ce vom face asta, vom fi gata în poziția noastră în Hristos. De altfel, oricine dorește să împiedice forțele răului să-l atingă, trebuie să urmeze îndrumările Domnului. Cei care se întăresc prin Cuvântul sfânt pot vedea o mie căzându-le alături și zece mii în dreapta lor, dar de ei nu se vor apropia (Psalmi 91: 7). Paza pe care Cel Preaînalt le-o asigură este de netrecut.

Adevărul, Cuvântul lui Dumnezeu, trebuie să ne slujească de cingătoare pentru a ne prinde haina credinței pe care o purtăm pentru a ne împlini duhovnicește. Fără această ajustare, nu vom avea abilitățile necesare pentru a reuși în luptele noastre. Pe de altă parte, dacă hainele ne cad la întâmplare, nu vom lupta cum ar trebui. Să știți că luptele împotriva puterilor întunericului sunt pentru adevărații războinici; astfel, a urma instrucțiunile Domnului este singura cale prin care nu vom fi învinși.

Noi, soldații credinței, nu trebuie să ne temem niciodată de capcanele vrăjmașului, pentru că am fost izbăviți de puterea diavolului de a ne face rău. Cei care cred în Cel Preaînalt sunt la un nivel duhovnicesc diferit de cei care nu cred, în care Dumnezeu Însuși le este Protecția. Duhul omului - adevăratul său suflet - trebuie să se îmbrace cu hainele despre care vorbește Cuvântul, pentru a nu fi găsit dezgolit și vulnerabil față de săgețile diavolului.

Suntem instruiți să fim îmbrăcați întotdeauna cu Adevărul; în caz contrar, atacurile diavolului vor face să apară în noi tot felul de suferințe. Imunitatea noastră spirituală depinde de această îmbrăcăminte și, odată acoperiți cu ea, nu va exista nicio modalitate prin care cel mincinos să ne invadeze teritoriul și să ne atingă. Astfel, cine nu reușește să respecte învățăturile va fi singur vinovat pentru răul care i se întâmplă. Nu vă lăsați biruiți de rău.

Intenția diavolului este dăunătoare și periculoasă; deci, odată ce aflați acest adevăr, nu intrați niciodată în vorbă cu el. Demonii au fost în vechime creați ca îngeri superiori omului; din această cauză, le este ușor să ne ispitească. Acesta este motivul pentru care mulți dintre copiii lui Dumnezeu au căzut în ispita lui Satana, așa cum s-a întâmplat cu Eva în Grădina Raiului. El este atât de periculos încât, printr-o simplă afirmație, atrage pe oricine ascultă.

Platoșa neprihănirii este cel mai bun scut existent, pentru că ne păzește cu desăvârșire. Scutul făcut de om protejează numai partea pe care a fost așezat și chiar și atunci este doar pentru lucruri fizice. Nu există nici o modalitate de a birui fără promisiunile sfinte, deoarece lupta noastră este duhovnicească (Efeseni 6:12). Toate relele care ne fac să suferim încep în lumea duhovnicească: dar, dacă nu se teme, oricine este adeptul neprihănirii va sta departe de orice asuprire.

Cel care se acoperă cu hainele Adevărului va descoperi că suferința nu se va apropia niciodată de el. Cu platoșa neprihănirii, va fi ferit de orice rău și nu se va teme de nimic. Amintiți-vă că oricine crede în Cuvântul sfânt este mai mult decât biruitor în toate cele (Romani 8:37). Domnul Se bucură de cei care își pun încrederea în El.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares


Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!