Mesajul zilei

11/11/2021 - DUHUL ESTE SEMNUL

Cine păzeşte poruncile Lui rămâne în El şi El în el. Şi cunoaştem că El rămâne în noi prin Duhul pe care ni L-a dat. E aquele que guarda os seus mandamentos nele está, e ele nele. E nisto conhecemos que ele está em nós: pelo Espírito que nos tem dado.

1 Ioan 3.24

Neascultând chemarea sfântă, creștinul face marea greșeală de a se exclude de la protecția lui Dumnezeu, deschizându-se la tot felul de lucruri rele. Este o pierdere sigură de a trăi conform lumii, pentru că oricine se află în ea nu va primi niciodată botezul în Duhul Sfânt. Când cel mântuit este botezat în Duh, este învăluit de Domnul și, astfel, nu există niciun loc prin care vrăjmașul să-i intre în viață. Scriptura spune că cine nu are Duhul lui Dumnezeu nu este în El (1 Ioan 4: 6).

Omul care nu a primit pe Isus, pe lângă faptul că trăiește în afara ocrotirii minunate a lui Dumnezeu, va suferi multe pierderi, căci va continua sub acțiunea forțelor întunericului. Pe de altă parte, cei care și-au dat viața lui Hristos încep să trăiască într-un mediu sănătos, în care lucrările vrăjmașului nu au loc. Ei sunt feriți de ispitele și atacurile duhului răului. Cei care refuză mântuirea trebuie avertizați că nu există o cale de mijloc, ci stăpânirea diavolului.

Există un semn care caracterizează pe omul care este supus imperiului răului, și anume acela că nu poate păzi poruncile lui Dumnezeu. Cei guvernați de duhul greșelii nu au capacitatea de a respecta vreun precept sfânt; dimpotrivă, cei care sunt născuți din nou sunt izbăviți pentru totdeauna de asupririle și ispitele diavolului. Ar fi bine ca toți oamenii să se analizeze dacă slujesc lui Dumnezeu sau lui Satana.

Poate fi simplu, dar faptul de a împlini ceea ce a rânduit Dumnezeu este dovada apartenenței omului la familia sfântă. Cei mântuiți nu au nicio problemă de a îndeplini ceea ce poruncește Învățătorul; însă, cei rătăciți, deși se străduie din greu, nu pot asculta de Domnul, făcând ceea ce vrea cel rău și dăruindu-se practicării celor mai grave păcate. Doar cei răscumpărați de sângele lui Hristos pot cunoaște plăcerea de a sluji lui Dumnezeu!

Când creștinul descoperă că este în Dumnezeu și Dumnezeu în el, își poate asuma tot ceea ce Scripturile îi spun. Nu există și nu va exista o singură bătălie pe care acesta să nu o poată câștiga. Există doi factori prin care se poate vedea dacă ești sau nu mântuit: când vrăjmașul își pierde complet puterea de a te chinui, iar lucrările nesfârșite ale Domnului au loc în viața ta. Fără îndoială, a fi mântuit este infinit mai bun decât a rămâne în mâinile diavolului.

Cel mântuit nu are nicio îndoială că aparține lui Dumnezeu, deoarece știe că este în Tatăl și Tatăl în el, pentru că i-a dat din Duhul Său (1 Ioan 4:13). Cu toate acestea, cei care nu au Duhul Sfânt nu au această binecuvântare. Cei ce au Promisiunea de Sus sunt curajoși, vorbesc pozitiv, nu se înclină în fața ispitei și, pentru că sunt în Dumnezeu, sunt pregătiți să câștige fiecare bătălie.

Cei care sunt cu Mângâietorul nu numai că pot, dar trebuie să se considere izbăviți de orice asuprire, deoarece li s-a dat puterea necesară pentru a-și revendica drepturile. Celor care cred, Cel Atotputernic le-a dat autoritate pentru a călca în picioare toată puterea dușmanului. Cei care acceptă avansurile diavolului nu sunt încă mântuiți sau sunt în păcat.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!