Mesajul zilei

13/11/2021 - INIMA S-A UMPLUT DE SATANA

Petru i-a zis: „Anania, pentru ce ţi-a umplut Satana inima ca să minţi pe Duhul Sfânt şi să ascunzi o parte din preţul moşioarei?

Faptele Apostolilor 5.3

Inima omului, duhul său, a fost făcută să fie locuința lui Dumnezeu. Când omul este convertit, este de îndată curățat de păcate și, când este botezat în apă, își vede vechea fire – cea a omului din vechime - îngropată, iar Tatăl îl umple cu Duhul Sfânt. Cu toate acestea, unii, în ciuda marii lucrări pe care Domnul a făcut-o pentru ei, se lasă înșelați de ispite și, în timp, din cauza atâtor greșeli și pentru că nu se pocăiesc, duhul li se umple de Satana.

Anania este un astfel de exemplu. El a trăit în zilele în care Domnul își construia biserica și a avut ocazia să-l vadă pe Petru, precum și pe ceilalți apostoli folosiți de Duhul Sfânt, așa cum fusese Isus (Faptele Apostolilor 4:33). În acea atmosferă sfântă, Anania nu a stat de veghe și a căzut în ispita diavolului; în consecință, a căzut mort în prezența tuturor (Faptele Apostolilor 5.5). De-a lungul anilor de când am fost mântuit, am văzut mulți creștini abătându-se de la cale și rămânând rătăciți pe vecie.

Satana nu are capacitatea de a intra în viața vreunui copil al lui Dumnezeu decât dacă acesta îl lasă (1 Ioan 5:18). Este trist, dar am auzit și am văzut mulți credincioși devenind adulteri, mincinoși, hoți etc. Întrebarea care nu găsește un răspuns logic este: de ce? Este imposibil să înțelegem cum cineva decide să se opună lucrării Duhului Sfânt, care îi arată greșeala, și se dăruiește trup și suflet vrăjmașului (Ioan 16: 8).

Nici Petru nu a înțeles și a întrebat: Anania, pentru ce ţi-a umplut Satana inima? Pentru apostol, acest lucru nu ar fi trebuit să se întâmple niciodată. De ce o femeie își înșeală soțul și apoi își petrece toată viața susținând că fiica sau fiul este a lui, când chiar chipul copilului dovedește contrariul? Nu vede că lasă pe Satana să pună stăpânire pe ea? Pe lângă faptul că este o adulteră, devine astfel și o mincinoasă. Cel mai rău lucru este că mincinoșii vor afla cea de-a doua moarte (Apocalipsa 21: 8).

La rândul lor, există soți care fac la fel. Dar ce ziceți de cineva care fură din casa lui Dumnezeu, de la patron sau de la un străin? Porunca lui Isus este să veghezi pentru a nu intra în ispită (Matei 26:41). Minciuna lui Anania a fost făcută Duhului Sfânt, care este Duhul adevărului (Ioan 16:13). Infidelitatea conjugală i se face tot Lui, care este Duhul sfințeniei și credincioșiei. Aveți grijă! Păcatul împotriva Duhului Sfânt nu va fi iertat (Marcu 3: 28,29).

Proprietatea era a lui Anania; prin urmare, ar fi putut păstra suma vânzării. Greșeala lui a fost să mintă, spunând că oferta reprezintă valoarea totală. A vrut să profite din plin de totul. Înșelăciunea este întotdeauna mai gravă decât greșeala. Duhul lui Dumnezeu trebuie să-l fi îndemnat pe Anania să spună adevărul, dar el a preferat calea morții.

Pe de o parte, Domnul ne îndrumă întotdeauna să mergem pe calea binelui (Deuteronom 30:19). Pe de cealaltă parte, diavolul ne învață să fim puțin „șmecheri”. Verificați ceea ce spuneți, faceți și mărturisiți. Dacă îl lăsați pe cel rău să vă umple inima, va veni timpul în care nu vă va mai interesa adevărul. Deci, nu lăsați ca asta să se întâmple.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!