Mesajul zilei

14/11/2021 - SUNTEM ÎN ÎMPĂRĂȚIA LUMINII

El ne-a izbăvit de sub puterea întunericului şi ne-a strămutat în Împărăţia Fiului dragostei Lui.

Coloseni 1.13

Adam ne-a aruncat în împărăția întunericului, dar apoi am fost izbăviți de această stăpânire rea. Prin învierea lui Isus, am fost strămutați în Împărăția Fiului dragostei lui Dumnezeu. Astăzi, cetățenia ne este în Ceruri (Filipeni 3.20) și, prin urmare, avem lumină în Domnul. Vom străluci oriunde lăsăm pe Dumnezeu să ne folosească, pentru că, în calitate de copii ai lui Dumnezeu, suntem continuatorii lucrării lui Isus. Toți cei mântuiți sunt lumina lumii (Matei 5:14), așa cum a fost Domnul.

Ceea ce ar fi trebuit să fie dovada că Adam se încredea în Dumnezeu a devenit coșmarul nostru. Diavolul se bucura cu răutate, pentru că acum îi avea la mână pe cei care au fost creați după chipul și asemănarea Celui Preaînalt. Totuși, Dumnezeul nostru iubit nu s-a lăsat mai prejos, ci El a dat pe singurul Său Fiu să moară în locul nostru. Astfel, nu mai există nici o condamnare (Ioan 3:16). Fișa ne este curată (Romani 8.1).

Ce slavă! Isus, eliberându-ne din acest tărâm blestemat, a șters orice amintire a nenorocirii noastre. Acum, trebuie să avem gânduri mari, să fim fermi și să nu lăsăm vrăjmașul să ne invadeze teritoriul, pentru că am fost izbăviți cu totul de Singurul Născut al Tatălui. Ce poate face diavolul în viața celor care au fost chemați pentru a fi în Cel Atotputernic, dacă El Însuși a strălucit în noi?

În învierea lui Isus, am fost strămutați în Împărăția Fiului dragostei lui Dumnezeu și nu există nicio modalitate prin care să fim luați din ea. Păcatele noastre au fost iertate și aruncate în adâncul mării (Mica 7:19). Prin urmare, chiar dacă diavolul încearcă cu toate mijloacele, nu ne va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8: 38,39). Suntem ai Domnului și, prin urmare, toate promisiunile care există în Scripturi se regăsesc în noi.

Dacă toate aceste lucruri pe care vi le-am scris v-au bucurat, vom face și mai mulți creștini neînfricați. Avem drepturi în Hristos și, din acest motiv, trebuie să fim îndrăzneți în credință. Cei care trec prin necazuri trebuie să învețe de la Învățător și să nu se teamă de ceea ce îi atacă. Ei trebuie doar să se convingă că pot folosi Numele lui Isus și să alunge pe vrăjmaș, eliberându-se de îndată (Marcu 16: 17-18).

Noi suntem lumină în Domnul, așa că depinde de fiecare dintre noi să o facem să strălucească oriunde ne trimite Cel Preaînalt. Iubitul nostru Tată nu ne-a îndreptat poziția duhovnicească, ci El ne-a refăcut în Hristos Isus, astfel încât să putem continua lucrarea lui Isus. Acum este rândul nostru să fim folosiți.

Este obligația noastră să ne bucurăm de drepturi și să ducem altora aceeași credință pe care am primit-o. Dacă dai, primești; de aceea, trebuie să ne străduim să ajungem cu Evanghelia la toată lumea. Cel mai bun lucru este că asta nu este doar o poveste frumoasă, căci am fost aleși în acest scop.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să fie cu voi!