Mesajul zilei

15/11/2021 - DIAVOLUL NU UITĂ DE VECHIUL SLUJBAȘ

Atunci se duce şi ia cu el alte şapte duhuri mai rele decât el: intră în casă, locuiesc acolo, şi starea din urmă a omului acestuia ajunge mai rea decât cea dintâi. Tocmai aşa se va întâmpla şi cu acest neam viclean.”

Matei 12.45

Taina de a avea succes în toate este să luăm aminte la ceea ce spune Domnul în Cuvântul Său și să punem în practică ceea ce El ne-a învățat. Cu toate acestea, una dintre greșeli este să nu ne umplem casa cu prezența sfântă. Omul care a fost izbăvit de duhurile rele trebuie să se străduie să se umple cu Duhul Sfânt, pentru că numai cu puterea lui Dumnezeu, vrăjmașul va fi împiedicat să intre în viața sa. Altfel, dacă este găsit dezgolit, situația îi va fi și mai rea decât înainte.

Când un slujitor al Domnului folosește Numele lui Isus și alungă pe diavol, acesta fuge (Marcu 16: 17-18). Porunca trebuie dată ca să nu se mai întoarcă; însă, potrivit Cuvântului, cel rău va încerca să revină în casa din care a fost alungat. Dacă o va găsi goală, va chema alte șapte duhuri și mai rele decât el, ceea ce va aduce mai multă suferință decât înainte.

Orice avertisment care a venit de pe buzele lui Isus trebuie luat în serios; în caz contrar, vrăjmașul își va face planul. După ce ați auzit îndrumările Domnului, asigurați-vă că v-ați îndreptat orice defect pe care l-ați putea avea. Când vă vedeți vechea locuință neocupată, chiar dacă este plină de gânduri bune, dușmanul nu va pierde timpul. Dimpotrivă, cu casa plină de putere sfântă, el știe că va arde dacă va încerca să o invadeze.

Există mulți oameni care suferă azi mai mult decât atunci când au fost izbăviți. Nu au stat de veghe, au lăsat răul să intre și, astfel, viața le-a devenit un adevărat iad. Fără îndoială, mulți dintre acești oameni au fost cu adevărat mântuiți, izvăviți și binecuvântați, dar neacordând atenție avertismentelor Învățătorului, vor avea parte de o suferință mai mare decât au avut vreodată. Nu lăsați ca vrăjmașul să se întoarcă cu cei șapte prieteni.

Copiii lui Dumnezeu trebuie să trăiască plini de Duhul Sfânt și mereu de neclintit în revelația Cuvântului. Promisiunea lui Hristos este că cel pe care El izbăvește va fi cu adevărat liber (Ioan 8:36). Aceasta include izbăvirea de demoni și lucrări de vrăjitorie. Cine își umple inima cu prezența Domnului nu va fi niciodată atins de un duh care a fost alungat. Aceasta este taina de a nu fi atacat de aceleași rele din trecut.

Omul mântuit care, după ce a petrecut ani buni pe drumul bun, începe să facă fapte rele și nesocotite arată că diavolul nu numai că s-a întors, dar și-a adus și tovarășii săi răi. Aceștia acționează într-un mod organizat și malefic. Singura modalitate de a opri întoarcerea lor este de a rămâne de neclintit față de ceea ce a spus Domnul și astfel să fie complet izbăvit de minciunile prințului întunericului.

Încercați în fiecare zi să trăiți într-un mod sfânt, scăpând de înșelăciunile lui Satana. El va face totul pentru a vă poseda din nou. Dacă casa vă este goală, veți lăsa ușile deschise vrăjmașului. Tatăl ceresc vrea ca fiii Săi să fie de neclintit în izbăvirea cu care i-a mântuit și să nu se supună unui nou jug (Galateni 5: 1). Cei care se încred în Domnul vor fi întotdeauna păziți (Psalmi 18:30).

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!