Mesajul zilei

16/11/2021 - PURTARE PLINĂ DE PRUDENȚĂ

Strâng Cuvântul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta!

Psalmi 119.11

Limbajul pe care îl folosește psalmistul arată că acesta a avut ca prioritate să respecte revelația Cuvântului Domnului, deoarece, pe lângă faptul că i-a înțeles importanța, nu a vrut să păcătuiască împotriva Celui Preaînalt. Păstrează în inimă tot ce înveți din Scripturi; astfel, vrăjmașul nu-ți va putea fura revelația și, odată cu aceasta, îl vei învinge pe vecie.

Psalmistul s-a exprimat ca și cum ar fi vrut să spună că păzește Cuvântul în așa fel încât nimeni să nu-L poată vedea sau să-L ia. Însă, era gata de a face și mai multe, căci respecta mereu Cuvântul. Creștinul care nu depune eforturi pentru a păstra în inimă revelația pe care Domnul i-o dă prin Cuvânt, va avea din nou în curând probleme cu diavolul. Ori, la ce bun să fii luminat cu lumina veșnică dacă nu poți profita de ea? Cuvântul te întărește în lupte.

Omul care nu păstrează Scripturile în inimă nu respectă pe Domnul. Făcându-ne să înțelegem voia Sa, Dumnezeu ne oferă taina care face să apară credința, făcându-ne să ne însușim binecuvântarea și victoria completă. Conform Bibliei, o nădejde amânată îmbolnăveşte inima (Proverbele 13:12), așa că cei luminați de Cuvântul veșnic trebuie să-și asume ceea ce Tatăl le slujește. Nu nădăjduiți să scăpați de orice rău.

Toate faptele Celui Preaînalt au un scop bine determinat; astfel, cine nu ține seama de ceea ce i se descoperă păcătuiește împotriva Lui. Dacă, din întâmplare, păcătuim împotriva cuiva, nu am făcut ceva bun, dar dacă păcătuim împotriva Tatălui nostru, vinovăția ne va fi și mai mare. Tot ceea ce Dumnezeu îți spune sau îți poruncește să faci este ca o binecuvântare pentru tine; prin urmare, crede pe deplin ceea ce îți spune El prin Biblie.

Când suntem ispitiți, Duhul lui Dumnezeu ne arată ce trebuie să facem pentru a nu cădea în capcanele vrăjmașului. Acest cuvânt pe care El îl trimite în inimile noastre trebuie să fie asumat și păstrat, deoarece are puterea de a ne împiedica să ne întoarcem la greșeală. Taina pentru a nu cădea din nou în păcat este să iei seama la revelația primită de la Cel Preaînalt. Nu uita niciodată de porunca de a sta de veghe și de a te ruga pentru a nu cădea în ispită (Marcu 14:38).

Numai cei fără judecată vor lăsa pe dușman să-i folosească pentru a supăra pe Domnul. La orice apropiere a celui rău, trimiteți foc asupra lui până când este convins că nu există nicio șansă să vă stăpânească. Dragostea noastră pentru Dumnezeu trebuie să fie atât de evidentă încât diavolul să-și întoarcă fața ori de câte ori ajungem undeva sau vorbim cu cineva despre credința în Isus. Avem autoritatea să reprezentăm pe Domnul și să facem lucrarea Lui (Marcu 16: 17-18).

Cuvântul ce ți-a fost dat nu-ți va fi luat înapoi niciodată; însă, trebuie să înțelegi că a venit pentru a-ți lumina calea. Acesta este cel mai bun mod de a-L avea și de a-L ține strâns în viața ta. Ori de câte ori este necesar, deschide gura și mărturisește ce spune Dumnezeu despre tine. Îndeplinind ordinele Sale, vei fi mereu biruitor.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!