Mesajul zilei

17/11/2021 - SINGURUL DOMN

Ascultă, Israele! Domnul, Dumnezeul nostru, este singurul Domn.

Deuteronom 6.4

Toată lumea are capacitatea de a auzi vocea lui Dumnezeu, de a ști cât de bun este El și ce prieten bun este cu cei care Îl caută. Cei care cunosc pe Domnul știu că El este Izvorul apelor vii, care este cu totul diferit de puțurile sparte pe care le sapă oamenii (Ieremia 2:13). Copiii lui Dumnezeu au promisiunea că li se va răspunde față de orice vor cere în Numele lui Isus (Ioan 14:13). Merită să fii în Dumnezeu și să fii tare în credință.

Învățătorul a spus că cine are urechi de auzit să audă (Matei 11:15). Este foarte important să știm că Dumnezeu a pregătit pilde minunate pentru poporul Său. Trebuie să fim atenți la ceea ce spune El, și nu la permisiunea Lui de a-L asculta. Odată ce am aflat mesajul Domnului, trebuie să începem lucrarea pentru a realiza ceea ce ni se poruncește să facem. În acest fel, vom descoperi ce este iubirea sfântă, care depășește tot ce ne închipuim despre ea.

Există un singur Domn în întregul Univers, care comandă totul și, fiind desăvârșit, înțelege ce vorbim, de ce avem nevoie și, în același timp, ne acoperă cu bunătatea Lui. Cine are probleme sau îndoieli trebuie să fie drept în viață. Veți avea tot ce aveți nevoie atunci când vă rugați știind ce vă aparține în Hristos.

Cel mai bun lucru este că Dumnezeul nostru este minunat în toate privințele. El ne-a făcut cele mai frumoase promisiuni pentru ca, prin ele, să putem ajunge la deplinătatea binecuvântării. Nu există nicio posibilitate ca Cel Preaînalt să nu ne poată răspunde și, prin urmare, putem fi siguri că trebuie doar să cerem, prin credință, pentru a primi ceea ce avem nevoie. Fiind acceptați ca fiii Săi, suntem moștenitori Lui și împreună-moștenitori cu Isus (Romani 8:17).

Nu există altcineva care să poată fi comparat cu Dumnezeul nostru. În toate cele El este mai mult decât desăvârșit și puternic. Dacă suntem în El și El este în noi, vom cere ceea ce vrem și ni se va face (Ioan 15: 7), pentru că Domnul nu refuză niciun bine celor care umblă drept, au încredere în Cuvântul Său și vor să se bucure de ce este mai bun (Psalmi 84:11). Singura condiție pentru a fi în prezența Sa, pentru a vă bucura de părtășia Sa și pentru a profita de bunurile Sale este să acționați prin credință.

Domnul nu ne cere cine știe ce sacrificiu. Isus ne-a învățat că, dacă nu vom fi ca niște copii, nu vom intra în niciun caz în Împărăția Cerurilor (Matei 18: 3). Astăzi, Cel Preaînalt se uită la cei care sunt dispuși să facă voia Lui și să împlinească planul Său pentru omenire, iar El le va pune la dispoziție tot ce este mai bun. Nu există niciun motiv pentru care un creștin să se mulțumească cu puțin când Cel Preaînalt i-a dat totul. Iar toate lucrurile Lui sunt de neegalat.

De ce să fugim de Dumnezeu și să umblăm după lucrurile deșarte dacă numai El este Cel Atotputernic? La urma urmei, omul va fi desăvârșit în Domnul numai dacă va auzi și va crede în Cuvântul Său. Oricare v-ar fi nevoia, nu încetați de a căuta în Scripturi revelația a ceea ce vi se cuvine, pentru ca apoi să v-o însușiți de îndată.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus să vă binecuvânteze!