Mesajul zilei

18/11/2021 - NU S-A VĂZUT NICIODATĂ CEVA ASEMĂNĂTOR

Întreabă vremurile străvechi, care au fost înaintea ta, din ziua când a făcut Dumnezeu pe om pe pământ, şi cercetează de la o margine a cerului la cealaltă: a fost vreodată vreo întâmplare aşa de mare şi s-a auzit vreodată aşa ceva?

Deuteronom 4.32

Nici măcar povestea lui Avraam nu a fost mai mare decât lucrarea pe care a făcut-o Dumnezeu pentru om cu venirea lui Isus. Nici Solomon, în toată gloria sa, nu s-a îmbrăcat, nu a gândit, nu a creat și nici nu a rezolvat cauzele aduse lui, așa cum a făcut Fiul lui Dumnezeu pentru noi. Prin moartea Sa, Hristos a înfăptuit mult mai mult decât putem crede sau imagina. El a fost desăvârșit în rezolvarea problemelor noastre și a dezvăluit ceea ce ne aparține în Cuvântul Său.

În ciuda căderii lui Adam, Domnul nu Și-a abandonat visul cu privire la creatura pe care a creat-o după chipul și asemănarea Sa. El a arătat că are un plan perfect pentru salvarea omului. Timp de aproximativ patru mii de ani, începând cu osânda pe care a dat-o șarpelui în Grădina Raiului, trecând prin scrierile prorocilor și terminând cu revelațiile date de Isus, Cel Preaînalt a arătat că mântuirea va fi completă.

Cuvântul mântuire înseamnă mai mult decât actul de a vă ridica mâna și de a primi pe Isus ca Mântuitor al vostru. Acesta începe în inimă, atunci când omul aude mesajul lui Dumnezeu și îl primește, iar apoi trece prin gestul de a ridica mâna, mărturisind pe Hristos ca Domn al vieții și continuă cu revelațiile care i se vor da în Cuvânt. Dar ceea ce mintea nu a pătruns niciodată, ochii nu au văzut și nici urechile nu au auzit, este ceea ce ne așteaptă (1 Corinteni 2: 9).

Odată cu venirea lui Isus și moartea Lui, s-a deschis o nouă eră omenirii (Matei 27:51). Dumnezeu nu mai este o ființă îndepărtată, ci Cineva care strălucește în noi (2 Corinteni 4: 6). El a făcut acest lucru pentru luminarea cunoașterii slavei Sale, și ce înțelegem prin aceasta? Aproape nimic! Căci este necesar să slujim Domnului, deoarece ucenicilor Săi li s-a dat să cunoască tainele Împărăției Cerurilor (Matei 13: 10,11).

O mare greșeală este aceea de a nu da credit deplin revelației date în Cuvânt și majoritatea creștinilor nu acordă atenție acestui lucru. Rezultatul este că au o viață nefericită, stăpâniți de patimi urâte, plini de probleme de sănătate, datorii, suferințe, resentimente și chiar implicați în tot felul de rele. Cei care trăiesc după firea omului nu pot să placă lui Dumnezeu și, prin urmare, nu li se răspunde niciodată la ceea ce aceștia consideră a fi rugăciuni (1 Corinteni 2:14).

Cine nu ascultă de ceea ce Dumnezeu îl călăuzește prin Cuvântul Său greșește în tot ceea ce își propune să facă, deoarece chiar și rugăciunile sale devin respingătoare urechilor Domnului, iar faptele Sale drepte nu sunt altceva decât stricăciuni. Cei care respectă legile oamenilor nu se pot izbăvi nici de cele mai mici lucruri. În schimb, cei care trăiesc în Duh, nu se lasă înșelați de nimic și ies învingători în toate bătăliile rugăciunii.

Faceți testul următor: dacă credeți că sunteți în Evanghelie, dar nu trăiți sau nu vă bucurați de plinătatea binecuvântărilor Dumnezeului celui Preaînalt, încă nu ați înțeles cine sunteți în Hristos și nici ceea ce înseamnă botezul în Duhul Sfânt pentru copiii lui Dumnezeu.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares


Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!