Mesajul zilei

19/11/2021 - OMUL NU ESTE VEȘNIC

Naşterea îşi are vremea ei şi moartea îşi are vremea ei; săditul îşi are vremea lui, şi smulgerea celor sădite îşi are vremea ei.

Ecclesiast 3.2

Viața omului a fost pregătită în etape bine definite, iar Scripturile spun că există o vreme pentru toate. Când descoperi că ți-a sosit timpul de a merge cu Domnul, dacă profiți de ocazie, vei vedea că asta era ceea îți lipsea pentru a te desăvârși. Este necesar să te naști în familia lui Dumnezeu; altfel, vei cădea pradă pierzaniei pe vecie când vei pleca din această lume. Înțelepți sunt oamenii care primesc invitația Domnului.

Etapele planificate pentru om trebuie să fie îndeplinite așa cum au fost programate, astfel încât cei care trec peste vreuna dintre ele vor descoperi că nu a fost o hotărâre bună, deoarece nu vor avea experiențele necesare pentru a face față situațiilor viitoare. Fiind pus la încercare, creștinul este desăvârșit pentru a nu fi osândit când este din nou încercat. Nu fugi niciodată de nicio încercare, pentru că Cel Preaînalt te va ajuta întotdeauna.

Să nu dați înapoi dacă trebuie să treceți printr-o încercare nouă, să nu vă mâniați și să nu vă fie frică niciodată de ispite, deoarece toate aceste momente fac parte din planul Domnului pentru viața voastră. Cu Cel Atotputernic alături, veți reuși. Cel Preaînalt a pregătit deja lucrări bune pentru ca să participați la ele. Să nu vă îndoiți, ci să urmați călăuzirea lui Dumnezeu. Cine umblă prin credință îi place Tatălui!

În toată lumea, mulți oameni trec prin probleme ca ale noastre, dar pentru că nu sunt mântuiți, nu știu cum să iasă din dificultăți. Însă, dacă ar cunoaște Adevărul, ar ști cum să le pună capăt. Prin urmare, trebuie să le spunem despre noua naștere, pentru ca aceștia să devină membri ai familiei sfinte, iar apoi diavolul nu îi va mai chinui. Pentru cei care slujesc lui Dumnezeu, încercarea este un semn al victoriei!

Va veni ziua când vom pleca din această lume și, dacă nu ne vom naște din nou, vom fi veșnic departe de Domnul. Din acest motiv, oamenii trebuie mântuiți, ca nu cumva să se îndrepte spre pierzania veșnică. Cei aruncați în întuneric nu vor avea niciodată ocazia să plece de acolo, deoarece condamnarea le este definitivă. Prin urmare, trebuie să facem totul pentru a scoate oamenii din păcat.

Ia toată sămânța bună pe care ți-o dă Domnul și sădește-o astfel încât să dea roade. Atunci vei avea o recoltă care va dura în veci de veci. Asigurați-vă că vă implicați în răspândirea Evangheliei, astfel încât oamenii să fie scutiți de distrugerea veșnică. Cei care acceptă credința în Isus și umblă în Dumnezeu nu vor uita niciodată să ne mulțumească pentru că i-am călăuzit în Hristos, căci se vor bucura de dragostea și ocrotirea Domnului în vecii vecilor.

În sfârșit, profitați din plin. Este timpul să râdeți și să vă bucurați deplin. Nu există nicio modalitate de a scăpa de ceea ce Dumnezeu ne-a pregătit. Slujitorii Celui Preaînalt au la dispoziție nu doar toată puterea sfântă, ci și promisiunea că Isus va face ceea ce vor cere Tatălui în Numele Său (Ioan 14:14). De asemenea, aceștia vor putea face aceleași lucrări pe care Învățătorul le făcea (Ioan 14:12).

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!