Mesajul zilei

21/11/2021 - PUTEREA LUI DUMNEZEU

Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Hristos, fiindcă ea este puterea lui Dumnezeu pentru mântuirea fiecăruia care crede: întâi a iudeului, apoi a grecului.

Romani 1.16

Evanghelia este cel mai minunat mesaj pe care urechea omului îl poate auzi. Ea este leacul pentru orice boală din sufletul, trupul și duhul omului. În Scripturi, neprihănirea lui Dumnezeu se arată din credință în credință, căci prin ea se manifestă puterea Sa. Drintre mesajele bune pe care le aude omul, niciunul nu poate fi comparat cu Buna Vestire. Oamenii vor fi mântuiți sau osândiți conform răspunsului lor la oferta Domnului de a fi mădulare în Trupului lui Hristos (Ioan 12: 47,48).

Nu există niciun motiv să vă fie rușine de a fi în Isus. Însă, asta este unul dintre cele mai mari trucuri folosite de diavol, care a făcut ca mulți să stea departe de Dumnezeu. Vrăjmașul știe că, dacă cuiva îi este rușine de Isus, de mesajul Său și dragostea Sa, și Domnului Îi va fi rușine de acea persoană. Există mulți oameni care, în ciuda faptului că sunt în biserică, nu mai au dragostea lui Dumnezeu pentru că le-a fost rușine de Hristos (Luca 9:26).

Este adevărat că Buna Vestire aduce credința pentru a se înfăptui mari minuni vindecătoare, minunății și alte semne, dar mesajul principal este mântuirea celor rătăciți. Nu există nicio lucrare care să fie egală cu hotărârea cuiva de a părăsi calea cea rea ​​pentru a se converti la Dumnezeul cel viu, primind iertarea păcatelor și mântuirea sufletului. Evanghelia este puterea lui Dumnezeu care face această schimbare.

Nu există altă religie care să promită sau să ofere omului certitudinea că viața sa în veșnicie se va schimba în bine. Cine primește pe Isus în inimă își schimbă complet soarta. Căutarea adevărului de către om se încheie în momentul în care înțelege mesajul mântuirii. Apoi, după ce L-a primit pe Hristos ca Mântuitor, cel rătăcit părăsește lumea înșelăciunii și devine cetățean al Împărăției Cerurilor (Filipeni 3:20).

Acest mesaj face schimbarea definitivă în toți cei care ar avea Iadul în casa veșniciei. Astfel, sunt izbăviți de chinurile prin care ar trece sufletul lor în veci de veci. Însă, cei care resping darul sfânt, rămânând pe calea cea greșită, nu vor fi mântuiți chiar dacă rudele lor se roagă și cred că vor fi, pentru că este sarcina fiecăruia de a lua hotărârea de a primi pe Isus în viața sa.

Pavel spune că mântuirea este pentru toată lumea, mai întâi a iudeului, urmașul lui Avraam, și apoi a grecului, neamul care nu se afla sub făgăduințele Legii lui Dumnezeu (Romani 1:16). Mântuirea este ceva care marchează pentru totdeauna viața celor care o primesc. Până atunci, omul nu avea niciun control asupra voinței sale și a ispitelor care l-au făcut să greșească; însă, auzind și crezând în Buna Vestire despre ceea ce a făcut Isus pentru toți, este cu adevărat mântuit.

Mântuirea se referă la vindecarea sfântă, încetarea viciilor, la ispite și lucrări de vrăjitorie, sărăcie, probleme familiale și conjugale, cât și la alte rele diavolești. Evanghelia este puterea lui Dumnezeu de a lucra în viața celor mântuiți. De aceea, mântuiește-te și scapă de tot ceea ce nu este bun în viața ta.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!