Mesajul zilei

22/11/2021 - ȘI DACĂ ANANIA AR FI REFUZAT...

Şi Domnul i-a zis: „Scoală-te, du-te pe uliţa care se cheamă Dreaptă şi caută în casa lui Iuda pe unul zis Saul, un om din Tars. Căci iată, el se roagă.  Şi a văzut în vedenie pe un om, numit Anania, intrând la el şi punându-şi mâinile peste el, ca să-şi capete iarăşi vederea.”

Faptele Apostolilor 9.11,12

Marele plan al lui Dumnezeu cu privire la Saul din Tars, care mai târziu a devenit apostolul Pavel, nu s-ar fi împlinit dacă Anania nu ar fi ascultat de Domnul. Întregul plan de a-l face ministru al Noului Testament s-a bazat pe răspunsul afirmativ al lui Anania la porunca sfântă. Câți nu sunt cei care pierd ce este mai bun de la Cel Preaînalt pentru că nu primesc determinările Sale? Unii, din păcate, preferă să meargă de unii singuri.

Cei care umblă sub îndrumarea Domnului nu au propria țară, nu dau atenție la condițiile locurilor în care sunt trimiși de Dumnezeu și nici nu se lasă înșelați de amenințările Iadului. Acești oameni bucură pe Tatăl în toate și, prin urmare, li se răspunde când se roagă și, chiar dacă nu cunosc planurile diavolului, sunt păziți de Cel Atotputernic (Psalmi 97:10). Cei mântuiți trebuie să se lase călăuziți de Duhul Sfânt.

Dumnezeu vorbește prin vedenii tinerilor Săi și prin vise bătrânilor, iar fiicele și fiii Celui Preaînalt prorocesc drept mulțumire pentru a fi botezați în Duhul Sfânt (Ioel 2:28). Această promisiune este pentru toți cei pe care Domnul îi cheamă, fie că sunt aproape sau departe. Chemarea sfântă este dată prin ascultarea propovăduirii Cuvântului sau citirea Scripturilor. Cei care părăsesc totul când sunt chemați fac parte dintr-un grup special: ucenicii lui Isus.

Nu știm cât a durat pregătirea lui Anania, dar a fost instruit fără îndoială să fie un lucrător bun, care să nu aibă de ce să-i fie rușine (2 Timotei 2:15). Aceasta trebuie să fie purtarea tuturor celor mântuiți, pentru că Tatăl vede înainte și a pregătit cu siguranță multe lucrări minunate la care slujitorii Săi vor fi folosiți. Dacă Anania nu ar fi ascultat, ce s-ar fi întâmplat oare cu Saul?

Nu este bine să mânii pe Cel Preaînalt. El l-a chemat pe Anania, care s-a umplut de teamă pentru o vreme, dar, auzind explicațiile lui Dumnezeu, s-a ridicat și s-a întâlnit cu fratele său mai mic în Hristos. În timp ce îl chema pe Anania, Domnul l-a făcut pe Saul să aibă vedenia unui om pe nume Anania, care intră în cameră și se roagă pentru el (Faptele Apostolilor 9: 13-18). Lucrarea a fost făcută prin ascultarea acestui ucenic.

Totul s-a întâmplat așa cum s-a arătat lui Anania și lui Saul. Nu fugi de misiunea pe care ți-o dă Cel Atotputernic, deoarece prin ea vei vedea că partea ta este să crezi fără teamă. Nu te lăsa niciodată amăgit de minciunile vrăjmașului, care va încerca să-ți slăbească credința și dăruirea față de Domnul. Astăzi, din păcate, mulți au căzut în această capcană și, pentru că nu sunt complet supuși Celui Preaînalt, sunt parcă uitați de El.

Dumnezeu nu lasă nici o îndoială în poruncile Sale. În vedenie, Saul a văzut pe Anania intrând și punând mâna peste el, ca să-și capete iarăși vederea. Dacă Anania ar fi refuzat să îndeplinească porunca sfântă, Domnul S-ar fi supărat. Este ceva foarte grav să nu faci ceea ce poruncește Cel Preaînalt.

 

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!