Mesajul zilei

24/11/2021 - DIN ÎNDRĂCIȚI, ROBI AI LUI DUMNEZEU

Dar când au crezut pe Filip, care propovăduia Evanghelia Împărăţiei lui Dumnezeu şi a Numelui lui Isus Hristos, au fost botezaţi, atât bărbaţi, cât şi femei.

Faptele Apostolilor 8.12

Slujitorul lui Dumnezeu trebuie să facă lucrarea în așa fel încât chiar și cei mai necredincioși să creadă ceea ce spune. Puterea nu aparține omului, ci lui Dumnezeu, care ne dă această capacitate, astfel încât lucrarea noastră în Evanghelie să fie completă și desăvârșită, așa cum a fost lucrarea Domnului Isus. Nu există nicio scuză că oamenii sunt răi, preferă să slujească diavolului și de aceea nu ne ascultă. Oamenii au urmat pe Isus pentru că au văzut semnele pe care El le-a făcut.

Înainte de a pleca în misiune, cel care a fost chemat la o astfel de misiune trebuie să dovedească dacă iubește cu adevărat pe Domnul – a primit și păzește poruncile - căci dacă acest lucru nu este adevărat, nu va fi iubit de Tată ceresc (Ioan 14.21). Ori, dacă Dumnezeu nu onorează lucrarea pe care v-ați propus să o faceți, rezultatul nu va fi bun. Cel Preaînalt îi cinstește doar pe cei care Îl cinstesc (1 Samuel 2.30). Slujirea noastră nu poate fi mai prejos decât a nimănui, deoarece Dumnezeu este cel care face lucrarea.

Creștinii trebuie să vorbească despre Împărăția Cerurilor și Numele lui Isus. Mesajul bazat pe aceste două teme îi va determina pe cei rătăciți să ia decizia de a se converti. Oamenii, însă, nu vor simți că spusele propovăduitorului sunt adevărate dacă vorbește doar despre Împărăție sau despre Numele Domnului, pentru că mărturia nu va fi completă pentru cei care îl aud. Prin urmare, este important ca el să păstreze aceste subiecte pentru a le propovădui în adunări diferite.

Când vorbim despre aceste două teme, oamenii sunt încântați și foarte impresionați, pentru că este imposibil să nu se minuneze și să nu urmeze Calea Celui Preaînalt atunci când văd puterea Lui lucrând în ele. Aceasta a fost taina folosită de Hristos, de apostoli și de toți cei care sunt cu adevărat folosiți de Cel Atotputernic. Învățătorul ne-a dat pildă pentru a-I lua urmele.

Rezultatul lucrării lui Filip a fost că samaritenii au fost convertiți și botezați. Acolo unde mesajul nu este desăvârșit, convertirea la Dumnezeu și botezul în apă nu sunt asumate de toată lumea. Facem diferența prin modul în care slujim. Prin urmare, nu inventați un alt mod de a face lucrarea și nu vă lăsați înșelați de minciunile vrăjmașului; rămâneți ferm în locul în care Domnul v-a așezat. Ispitele vor fi imense, dar Isus este întotdeauna același (Evrei 13: 8).

Nu încetați niciodată de a face cunoscut celui pe care îl evanghelizați informațiile corecte despre Împărăția Cerurilor și Numele care este peste orice nume, deoarece nu vor exista minuni fără această cunoaștere (Filipeni 2.9). Vindecarea este un miracol, dar determinarea de a fi mântuit este cea mai mare minune pe care o poate trăi cineva. Nu vorbiți doar despre mântuirea sufletului, deoarece exemplul lăsat de Isus este cel al mesajului desăvârșit.

Textul ne oferă informații prețioase despre propovăduirea corectă care îi determină pe bărbați și femei să ia hotărârea dreaptă. Acolo unde oamenii sunt doar membri, greșeala poate fi a propovăduitorului. Oricine face lucrarea așa cum a făcut-o Filip în Samaria va avea rezultate similare. Îngăduiți să fiți cu adevărat folosiți de Domnul.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!