Mesajul zilei

25/11/2021 - SFÂRȘIT FERICIT

Când au ieşit din apă, Duhul Domnului a răpit pe Filip, şi famenul nu l-a mai văzut. În timp ce famenul îşi vedea de drum, plin de bucurie.

Faptele Apostolilor 8.39

Când urmăm sfatul Domnului, știm când este cel mai bun moment pentru a evangheliza pe cineva. Cu înțelepciunea pe care Dumnezeu o dă tuturor celor care se roagă Lui, vom putea lumina calea oamenilor (Iacov 1.5). Planul sfânt pentru cei care ascultă de chemarea cerească este minunat și plin de putere. Toți cei care sunt chemați și trimiși de Cel Preaînalt într-o misiune trebuie să creadă că El îi va folosi așa cum i-a folosit pe alții în vechime.

Filip a fost un slujitor care a ascultat de ceea ce i-a spus Domnul și, prin urmare, a fost pus la locul potrivit. Cine nu este atent la ceea ce i se spune de Duhul Sfânt, prin Cuvânt, nu vede mâna lui Dumnezeu călăuzindu-l pentru a face voia Sa. Cei care sunt chemați astăzi vor fi tratați la fel cum au fost cei care au spus ”da” Celui Preaînalt în vremurile Sale pe pământ. Prin urmare, nu refuzați niciodată misiunea dată de Domnul.

Succesul depinde de supunerea față de Duhul lui Dumnezeu. Înțelepciunea de a face lucrarea este un dar pe care Tatăl nu va înceta de a-l da celor care Îi sunt credincioși. Delăsătorii, cei care nu se străduie să facă ceea ce li se arată, nu vor ști să îndrume pe cei rătăciți de Domnul și, în cel mai important moment, nici nu-și vor da seama că cuvintele care ar trebui rostite nu sunt ale lor. Cei ascultători de Dumnezeu se deosebesc de ceilalți în rezultate.

Filip s-a pogorât în apă ca să-l boteze pe eunuc. Știa că este un ministru al Domnului la lucru, oriunde l-ar duce Cel Preaînalt. Slujitorii lui Dumnezeu trebuie să fie preocupați să dea mesajul desăvârșit, deoarece, în acest fel, vor face ca cei rătăciți să urmeze Calea veșnică. Pentru evanghelist nu a contat unde este trimis, ci dacă a fost trimis pentru acea lucrare. Când propovăduia, nu și-a lăudat virtuțile și nici nu a vorbit despre viața sa, ci a slăvit pe Hristos.

Evanghelistul Filip era pe punctul de a-și asuma locul în planul sfânt, așa că, după ce a ieșit din apă, Duhul Sfânt l-a luat de lângă eunuc și, într-o clipită, l-a dus la Azot pentru a continua lucrarea. Nu contează câtă vreme rămâneți într-un loc, ci dacă Dumnezeu vă trimite să plecați într-o altă etapă a misiunii care urmează a fi îndeplinită. Cei care ascultă de Domnul nu vor regreta niciodată că au fost credincioși.

Rezultatul a fost că eunucul s-a bucurat nespus și și-a continuat drumul bucuros că a primit un astfel de tratament de la Dumnezeu. Se pare că ”răpirea” lui Filip a fost mai surprinzătoare pentru eunuc decât pentru evanghelist, cel puțin nu s-a spus că și el s-a umplut de bucurie. Faptul ce contează este că slujitorul trebuie să fie întotdeauna gata să facă ceea ce îi place Tatălui, și nu ceea ce și-ar dori sau ceea ce își dorește soțul sau familia.

Câți eunuci sau învățători, preoți sau alți oameni nu ar trebui să aibă aceleași experiențe ca cele ale acestui îngrijitor al vistieriilor împărătesei Candace? Fără îndoială, multe vieți vor lăuda pe Dumnezeu că ați ieșit în întâmpinarea lor. Așadar, lăsați-vă să fiți folosiți de Domnul și nu veți regreta niciodată. Cel Preaînalt știe să aibă grijă de toți cei care sunt dispuși să-I facă voia.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!