Mesajul zilei

26/11/2021 - NECAZUL A ADUS SLAVA

Lucrul acesta a fost cunoscut de toţi iudeii, de toţi grecii care locuiau în Efes, şi i-a apucat frica pe toţi, şi Numele Domnului Isus era proslăvit.

Faptele Apostolilor 19.17

În zilele slujirii apostolului Pavel, fecioriii unui preot evreu din cei mai de seamă, care erau exorciști, au încercat să alunge pe diavol care poseda un om, folosindu-se de Numele lui Isus, pe care Pavel Îl propovăduia. Însă, duhul rău s-a întors spre ei, spunând că cunoaște pe Isus și știe cine este Pavel, dar cine sunt ei și, sărind asupra doi dintre ei, i-a biruit și ceilalți au fugit goi de acolo.

Este drept să alungăm duhurile rele în Numele lui Isus, dar omul care își propune să facă acest lucru trebuie să fie cu adevărat slujitor al lui Dumnezeu și să fie în comuniune cu El. Cei care trăiesc în trup și disprețuiesc Cuvântul trimis de Cel Preaînalt , când vor avea nevoie de autoritate în Numele lui Isus, vor vedea că este în zadar, din cauză că nu vor avea dreptul să facă acest lucru. Numai cei care cred și sunt în prezența Domnului au această putere.

Odată cu înfrângerea feciorilor lui Sceva, o cutremurare sfântă a căzut asupra tuturor. În zilele noastre, ceva similar s-a întâmplat cu mulți care se lasă purtați de păcat, nerespectând legile sfinte. Când astfel de oameni vor să izbăvească pe cineva de duhul rău, sunt făcuți de rușine. Am văzut acest lucru întâmplându-se de câteva ori și de aceea îi sfătuiesc pe cei care nu au minte să se încreadă în Domnul, altfel vor fi umiliți.

Nu trebuie să ne confruntăm cu cei care se dăruiesc lucrării lui Dumnezeu, fiindcă este dezgustător și vor fi dați în Judecată, care să ceară ca legea să facă ceva pentru a opri faptele lor rele. Cuvântul spune că cei care se dedau înșelăciunii nu vor rămâne în casa lui Dumnezeu (Psalmi 101: 7). Dacă un lucru nu ne sună bine, trebuie să ne rugăm și să punem problema înaintea Domnului, care va face ceea ce știe că este drept.

Feciorii mai marelui preot trebuie să fi obținut un anumit succes, pentru că nu este un adevărat duh rău care posedă pe unii oameni, ci ceva ce este un amestec de carne și diavol. Când răbdarea lui Dumnezeu s-a sfârșit, El a permis să fie făcuți de rușine, dând pe față farsa celor șapte frați. Rezultatul a fost că o teamă a căzut asupra tuturor și Numele lui Isus a fost mărit.

Numai oamenii care predică și trăiesc Adevărul vor rămâne în picioare. Când vrăjmașul se ridică împotriva cuiva care se lasă folosit, îl va face de râs de față cu toată lumea. Diavolului nu-i place de cei care se comportă ca el, fie că sunt oameni răi, fie că se complac în curvie și necinste. Însă, diavolul nu poate scoate niciodată un om al lui Dumnezeu din duhovnicie, dacă este ferm în credință.

Pavel a profitat de ceea ce făcea Dumnezeu prin mâinile sale și, în scurt timp, a evanghelizat toată Asia Mică, mergând din casă în casă și în popor. Rezultatul a fost că mii de oameni au trăit noua naștere și apoi, într-o clipită, toți cei care practicau artele magice au încetat de a fi în greșeală și s-au întors la Domnul.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!