Mesajul zilei

27/11/2021 - CUM VEȚI FI SLOBOZIȚI

Şi a zis iudeilor care crezuseră în El: „Dacă rămâneţi în cuvântul Meu, sunteţi în adevăr ucenicii Mei; veţi cunoaşte adevărul, şi adevărul vă va face slobozi”.

Ioan 8.31,32

Cei care cred în Isus primesc un tratament special de la El: câștigă dreptul de a cunoaște tainele Împărăției Cerurilor. Dar nu este suficient să ridici mâna în biserică, dar să continui să faci ce este greșit. Ori, poruncile Domnului ne interzic să ascultăm de diavol. Dacă vom respecta legile Sale, vom vedea că ne ajută în sfințire, în căutarea Dumnezeului nostru și vom primi titlul de ucenici ai Învățătorului.

De ce a vorbit Isus evreilor care credeau în El? Știm că Domnul nu face nicio deosebire între cei care se nasc în casa Sa. Ceea ce ne deosebește este credința pe care o avem în cuvintele Sale. Pe măsură ce credem în Hristos, devenim mădulare în Trupul Său. Ca descendenți ai lui Avraam, evreii nu se puteau considera mai buni decât alții. Pentru a fi discipoli, trebuiau să rămână în Cuvânt.

Cei care sunt chemați de Domnul și își încep drumul credinței, dar apoi se descurajează sau se rătăcesc, încetează să mai fie discipoli. Numai cei care rămân fermi în Cuvântul Său sunt păstrați de Domnul și depășesc atacurile forțelor răului. Faptul că ascultăm cuvintele lui Isus ne face să fim deosebiți pentru Dumnezeu și ne ține departe de forțele răului. Nu contează cine îți este pastorul, ci dacă se ține de Cuvânt.

Pare ușor să rămâi în Cuvânt, dar asta se întâmplă numai atunci când nu lași nimic din vrăjmaș să te stăpânească, și nici să te dirijeze. Dacă ai făcut întotdeauna ceea ce ți-ai dorit, te-ai îmbrăcat așa cum ai vrut, ai cumpărat, ai vândut, ai călătorit sau ai făcut orice altceva ce ți s-a părut cel mai bine, acum, ca slujitor al Domnului, trebuie să cauți voia Lui în toate și să o asculți. Cine nu renunță la tot ce are nu poate fi discipol al Învățătorului (Luca 14:33).

Una este ca cineva să se gândească la sine ca la un discipol al lui Isus, și alta este să ai cu adevărat un astfel de titlu, așa cum am văzut în paragraful anterior. Domnul este dedicat celor care procedează așa. Aceasta înseamnă că El îi păzește, îi îndrumă și îi duce oriunde vrea El. Acești oameni nu duc lipsă de nimic, sunt temerari în credință și învățați de Stăpânul stăpânilor, Domnul domnilor și Împăratul împăraților. Unul dintre sfaturi este cunoașterea Adevărului. Este oare lucru mai bun?

Prin cunoașterea Adevărului suntem sloboziți de ispite și alte lucruri rele. Nimic nu are loc întâmplător. Tot ceea ce primim de la Dumnezeu este rezultatul unei vieți dedicate păzirii poruncilor. Cine cunoaște Adevărul este slobozit, ceea ce înseamnă că nu va exista, în viața discipolilor adevărați, nici măcar o singură problemă care să nu aibă rezolvare sau o singură boală care să nu fie vindecată. Aceștia vor avea întotdeauna succes.

Din păcate, sunt mulți oameni care sunt înșelați în biserici. Ei cred că, deoarece se află în casa lui Dumnezeu, sunt considerați a fi corespunzători să cunoască Adevărul. Dar nu asta a spus Învățătorul. Urmează din toată inima ceea ce spune Scriptura ca să fii un adevărat discipol al Domnului Isus.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!