Mesajul zilei

29/11/2021 - NU IROSI ACEASTĂ BINECUVÂNTARE

Dar iată legământul, pe care-l voi face cu casa lui Israel după acele zile, zice Domnul: Voi pune legile Mele în mintea lor şi le voi scrie în inimile lor; Eu voi fi Dumnezeul lor, şi ei vor fi poporul Meu.

Evrei 8.10

Promisiunea a fost pentru casa lui Israel, nu pentru casa lui Iacov. De fapt, aceste nume se referă la același om. Iacov a fost numit așa înainte de a lupta cu Dumnezeu ca principe și a biruit. După această întâlnire, Domnul i-a schimbat numele în Israel. Ori, înțelegerea a avut loc în casa celui care a avut o experiență crucială cu Cel Preaînalt. Astăzi, cei mântuiți fac parte din Israelul lui Dumnezeu și toate promisiunile sunt pentru ei, inclusiv aceasta.

Această înțelegere este Noul Legământ, care a început odată cu vărsarea sângelui lui Isus și când s-a stropit cu el pe Sfânta Sfintelor. Cine se convertește și primește mântuirea adusă de Fiul lui Dumnezeu devine o nouă creatură, nu mai datorează nimic păcatului și este parte a acestui Nou Legământ, pe care Cel Atotputernic nu va înceta să-l împlinească.

Înțelegerea omului născut din Dumnezeu aduce cu sine legile Domnului, așa că atunci când citește Cuvântul sau ascultă propovăduirea, mesajul transmis este înțeles de îndată, deoarece este deja strâns în inimă. Din acest motiv, orice născut din nou nu va fi înșelat de niciun proroc neadevărat, chiar dacă pare să facă tot felul de minuni, căci, fiind neadevărat, nu vorbește conform legilor scrise în inima celor mântuiți.

Creștinul nu trebuie să dispere pentru a găsi și da un mesaj celor nevoiași. Punându-și ochii pe ceea ce este scris în Biblie sau ascultând predica, Dumnezeu îl va face să înțeleagă mesajul care trebuie transmis unei astfel de persoane. Într-un moment hotărâtor, dacă nu are cum să citească Cuvântul sau timpul de a auzi mesajul, va simți în inimă dacă o afirmație este bună sau nu, pentru că Duhul Sfânt îl va călăuzi în ceea ce trebuie să spună.

Pe lângă acest avantaj, care nu este mic, cei mântuiți au promisiunea că Domnul va fi Dumnezeul lor. Prin urmare, aceștia nu pot fi niciodată de acord cu faptul că există un rău incurabil sau o problemă de nerezolvat. La urma urmei, Cel Preaînalt este infinit mai mare decât atacurile malefice. Rugându-se, ținându-se ferm în Cuvânt, Domnul începe lucrul, dând creștinului biruință completă.

În sfârșit, suntem pentru Dumnezeu ca poporul Său, oameni pe care El i-a ridicat pentru a-I face voia cu îndrăzneală. Poporul lui Dumnezeu este pregătit pentru a duce lucrarea Celui Preaînalt la bun sfârșit. Nu există nici cea mai mică posibilitate să fim părăsiți de Cel care este pur și simplu Atotputernic în toate faptele Sale. Trebuie să ne amintim întotdeauna că El lucrează prin noi; prin urmare, niciodată să nu dați înapoi sau să mărturisiți că vrăjmașul a triumfat.

Cum să lași îndoiala sau altă minciună a celui rău să-ți intre în inimă și să te facă să te temi? Dacă crezi că te va învinge, asta se va întâmpla și, din păcate, cine este de acord cu greșelile sale se va depărta de Dumnezeu. Dacă te afli în această situație, mărturisește-te Domnului și cere-I iertare.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares


Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!