Mesajul zilei

30/11/2021 - ÎNVAȚĂ NUMAI DE LA DOMNUL

Şi nu vor mai învăţa fiecare pe vecinul sau pe fratele său zicând: ‘Cunoaşte pe Domnul!’ Căci toţi Mă vor cunoaşte, de la cel mai mic până la cel mai mare dintre ei.

Evrei 8.11

Am văzut unii oameni spunând că un anumit predicator le este ca un guru al lor. De fapt, cel puțin două persoane au venit la mine cerându-mi să le fiu gurul. Acest lucru este de neconceput, mai ales când vine vorba de propovăduitorii Evangheliei. Nu există un singur muritor care să aibă lumina în sine; prin urmare, cine face o astfel de cerere nu vede că acest lucru este imposibil. De ce aș lua locul Domnului în acea viață? Ori, cu El trebuie să vorbim.

A face o astfel de cerere este o mare gafă. Isus ne-a interzis să numim pe cineva de pe pământ stăpânul nostru (Matei 23:10). Această misiune revine Duhului Sfânt și, dacă cineva insistă asupra ei, se pune într-o poziție foarte periculoasă și poate fi sfătuit și asuprit de Satana. Aceasta nu înseamnă că putem nesocoti conducerea lucrării, căci Domnul Însuși ne va învăța despre El.

A venit timpul să începem să cunoaștem pe Dumnezeul nostru. Mântuindu-ne, Cel Preaînalt S-a revelat pe Sine în așa fel în noi încât nu mai avem nicio îndoială cu privire la cine este El. Ce trebuie să știm zilnic este Cuvântul Său, astfel încât să nu acționăm împotriva voinței Sale, care ne va fi slujită de Duhul Său. Astfel, vom fi înțelepți și capabili să împlinim planurile Sale veșnice.

În fața adversităților, trebuie să ne rugăm și să așteptăm îndrumarea care ne va fi dată în Scripturi. Dezvăluindu-ne voia Sa, Tatăl ne va anunța vremea potrivită de a lucra și modul corect de a face ceea ce Îi place (Ecclesiast 8.5). Dacă revelația nu vine, este posibil să existe păcat în inimile noastre (Isaia 59: 1,2). Cel mai bine este să ne rugăm pentru a înțelege ceea ce a împiedicat lucrarea sfântă în noi, deoarece blestemul fără cauză nu se împlinește (Proverbele 26: 2).

Când vine credința, depinde doar de noi să credem și să ne rugăm. Această rugăciune nu ne va conduce niciodată la înfrângere, pentru că cel care se roagă va reuși iertarea păcatelor. Nu există nicio șansă ca mijlocirea făcută conform sfatului sfânt să nu aducă rezolvarea de care avem nevoie. Credința este ca lumina verde de la semafor care ne dă permisiunea de a continua. Aflați în posesia ei, puteți mulțumi Domnului pentru victorie.

În momentul în care credința apare în duhul tău, ai ușa deschisă pentru a intra în hambarul lui Dumnezeu pentru a lua ceea ce este al tău. A înceta de a acționa după ce ai primit această asigurare este foarte grav, deoarece sună ca o mărturisire că nu crezi în Domnul sau că nu nădăjduiești ca El să fie credincios în îndeplinirea a ceea ce a promis. Nu te opri niciodată din a-ți asuma ceea ce ți-a fost dezvăluit. Cu convingerea că credinţa este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite și cu o puternică încredinţare despre lucrurile care nu se văd (Evrei 11: 1), primești încuviințarea de a face lucrarea pe care a făcut-o Isus.

Rețineți că Cuvântul spune că toată lumea va cunoaște pe Domnul. Dacă ar spune că numai unii ar avea această oportunitate, mulți s-ar considera excluși. Însă, cum nu spune asta, încercați să fiți curajoși, fermi și puternici în credință, pentru că veți obține ceea ce Dumnezeu v-a adus la cunoștință că vă aparține.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!