Mesajul zilei

01/12/2021 - ÎNTOARCEREA LA DOMNUL ADUCE ÎNDURARE

Dacă vă întoarceţi la Domnul, fraţii voştri şi fiii voştri vor găsi milă la cei ce i-au luat robi şi se vor întoarce în ţară. Căci Domnul, Dumnezeul vostru, este milostiv şi îndurător şi nu-Şi va întoarce Faţa de la voi, dacă vă întoarceţi la El.”

2 Cronici 30.9

Convertirea la Dumnezeu este cel mai inteligent lucru pe care îl poate face cineva. Odată cu aceasta, omul găsește mântuirea, este pe deplin fericit, i se iartă păcatele, părăsește calea morții și începe să meargă spre Rai, de unde nu va mai pleca. Însă, pentru a nu fi respins, este necesar să rămână de neclintit până la sfârșit (Matei 24:13). Domnul nu va refuza niciodată intrarea în Împărăția Cerurilor nimănui care ia o astfel de decizie.

Mesajul a fost dat israeliților duși la Babilon. Cu toate acestea, el funcționează pentru orice păcătos din zilele noastre. Oricât de mult ar fi greșit omul, dacă se convertește, va găsi îndurare înaintea lui Dumnezeu și astfel poate fi readus în Țara Promisiunilor, Evanghelia. Cu toate acestea, cei care nesocotesc sfatul sfânt, rămânând insensibili la atingerea lui Dumnezeu, nu vor ajunge prea departe.

Ceea ce este important este că convertiții se întorc în pământul care le-a aparținut. Nu au nicio valoare pe pământul vrăjmașului, ci în țara de baștină, unde se întorc ca cetățeni cu drepturi în Împărăția lui Dumnezeu și participanți la lucrările sfinte. Cei care se întorc sunt iertați, curățați de orice nelegiuire, izbăviți de osândă și domnind în viață (Romani 8: 1).

Oricare convertit trebuie să-și amintească că Domnul Dumnezeu este milostiv și îndurător. El nu ia aminte la nerecunoștințele noastre pe vecie, chiar dacă acestea îi rănesc inima (Evrei 10:17). Iertând pe păcătos, Dumnezeu nu numai că uită ce a făcut, ci începe să-l folosească în lucrarea Sa. Cine se pocăiește din inimă se împacă complet cu Domnul.

Marele adevăr pe care nu trebuie să-l uităm niciodată este că Domnului nu îi este rușine să fie Tatăl nostru și să ne cheme copiii Săi. Putem avea întotdeauna încredere în El, pentru că El nu va înceta sau nu va regreta niciodată să ne iubească. Dragostea lui Dumnezeu este ceea ce ne ține în viață și gata să facem voia Sa bună. Cel Preaînalt nu ne va disprețui niciodată, chiar dacă vrăjmașul încearcă să ne convingă contrariul.

Astfel, este important să subliniem că convertirea trebuie să se facă la Dumnezeu și nu la o credință religioasă, deoarece nu există nicio religie care să-I placă. Ceea ce îl face pe Domnul fericit este doar o inimă smerită, umilă și gata să fie folosită de El (Psalmul 51:17). Așadar, oricine Îi păzește poruncile va atinge plinătatea iubirii sfinte.

Depinde de omul care a greșit să ia decizia de a se converti la convingerea Duhului Sfânt. Dumnezeu ia inițiativa de a ne convinge de păcat, dar trebuie să acceptăm oferta de iertare a lui Dumnezeu (Ioan 16: 8). Nimeni de unul singur nu va putea merge la Isus, deoarece aceasta este lucrarea exclusivă a Tatălui.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!