Mesajul zilei

02/12/2021 - MOTIVUL SEMNELOR

Dar lucrurile acestea au fost scrise pentru ca voi să credeţi că Isus este Hristosul, Fiul lui Dumnezeu şi, crezând, să aveţi viaţa în Numele Lui.

Ioan 20.31

Cea mai importantă hotārâre pe care o putem lua în întreaga noastră existență este să credem că Isus este Hristosul, Mântuitorul. Odată cu căderea lui Adam, omul a pierdut tot ce i-a dat Creatorul, așa că, fără mântuire, vom continua rātāciti și morți în greșelile și păcatele noastre, fără nicio șansă de a vedea din nou lumina și de a scăpa de osânda veșnicā.

Odată cu neascultarea celui dintâi om, a avut loc moartea duhovniceascā - despāțirea de Dumnezeu - care aduce chinuri pe vecie celor care s-au născut în această lume. Cu toate acestea, dacă credem în Isus, nu numai că vom primi viața înapoi prin întoarcerea la Dumnezeu, ci vom vedea că și potențialul nostru este mai mare decât am putea crede. Nu există nicio modalitate ca un om născut din nou să poată pierde o luptă cu diavolul!

Este trist să știm că, deși Isus a plătit prețul răscumpărării tuturor, majoritatea creștinilor sunt „afundați” în doctrine religioase, străine de Biblie și în fapte fără fundament în Scriptură, care îi îndepărtează și mai mult de Domnul. Din păcate, Evanghelia pe care a propovăduit-o Hristos nu se predică în întreaga lume, ci mai degrabă un amestec de credințe și minciuni. Este necesar să ne întoarcem la Cuvântul lui Dumnezeu!

Taina este de a-i face pe oameni să creadă că Isus este Hristosul, arătându-le că numai în El există mântuire și rezolvarea problemelor. Nu este de folos să înveți rugăciuni și alte ritualuri inventate de om, pentru că nimic altceva decât Cuvântul nu-l va elibera din robia lui Satana, deoarece Fiul lui Dumnezeu a spus că există eliberare numai atunci când Adevărul este cunoscut (Ioan 8:32). De ce să înșelăm oamenii dacă este atât de ușor să îi conducem la eliberare?

Permiteți-mi să vă reamintesc, dar cu alte cuvinte, că oricât de religios ar fi un om, nu va avea niciodată viață veșnică dacă nu crede că Isus este Domnul. Totuși, cum vor crede dacă nu este nimeni care să predice Adevărul? (Romani 10:14). Acolo unde sunt învățate lucrurile concepute de mințile slabe, oamenii rămân în mâinile dușmanului, supunându-se păcatului, înșelăciunii și oricărui fel de suferință.

Viața este în Numele lui Isus; prin El alungăm toate forțele răului și îi ducem pe cei rătăciți la mântuire, pe cei bolnavi la vindecare și pe ceilalți suferinzi la deplină eliberare. Nu te lăsa niciodată stăpânit de vreo doctrină umană, ci citește Biblia și, când simți că Domnul îți dezvăluie ceva, intră în posesia sa imediat. În momentul în care crezi în Numele Domnului, puterea lui Dumnezeu începe sa lucreze din nou pentru tine.

Voia Celui Atotputernic este să te vadă liber de orice ispită în împărăția întunericului. Totuși, singura modalitate de a obține această victorie este să crezi că Isus este Mântuitorul tău. Când crezi, ia hotărârea care te va face câștigător. Nu o lăsați pentru mai târziu, pentru că Dumnezeu așteaptă reacția voastră să acționeze în favoarea voastră.

 

In Hristos, cu dragoste.

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!