Mesajul zilei

03/12/2021 - DOMNUL NU UITĂ LEGĂMÂNTUL

Căci Domnul, Dumnezeul tău, este un Dumnezeu plin de îndurare, care nu te va părăsi şi nu te va nimici; El nu va uita legământul pe care l-a încheiat prin jurământ cu părinţii tăi.

Deuteronom 4:31

Dacă există un lucru pe care nu trebuie să-l uiți niciodată despre Dumnezeu, acela este că El este milostiv. Cu toate acestea, religia creștină, în cele mai diverse confesiuni, a făcut mult rău societății, prin transmiterea imaginii unui Dumnezeu răzbunător și crud, întotdeauna gata să arunce pe omul care greșește în Iad. De fapt, dorința Celui Preaînalt este să mântuiască pe toți cei rătăciți (1 Timotei 2: 3,4).

De ce să fabulăm despre Tatăl ceresc când putem să-L înfățișăm așa cum este? Câte milioane de oameni nu au încetat să meargă la biserică pentru că au fost învățați că odată ce au căzut în păcat, nu va mai exista iertare pentru ei. Pe de altă parte, alții, pentru a nu trece prin nevoi, s-au dedat mai mult greșelii, când ar fi trebuit să se întoarcă la Cel Preaînalt. Este trist să știm ce au putut face aceste mesaje mincinoase cu soarta multora.

Spuneți celor ce au părăsit calea cea bună că Dumnezeu nu-i va părăsi, chiar dacă au mers departe, deoarece, grație lucrării făcute pe Calvar, sunt liberi să se întoarcă în brațele Tatălui, uitând de eșecul lor. Datorită marelui sacrificiu de pe cruce, astăzi Isus este Avocatul tău și îți pledează cauza. Prin urmare, nu există nicio cale prin care Domnul să te urască, întrucât, pentru a te mântui, El a lăsat toată povara ta să cadă asupra Lui. Crede că El nu te va abandona niciodată.

Pagubele pe care învățătorii „sfințeniei” le provoacă în inimile celor care au greșit și au căzut sunt mai mari sau mai rele decât răul făcut de tâlhari împotriva oamenilor nevinovați și neajutorați. Acești propovăduitori nu sunt conștienți de consecințele cuvintelor lor atunci când spun că Dumnezeu îi pedepsește pe cei care cad, fără să mai existe o soluție pentru ei. Chiar și în vremurile Legii, Moise a scris că Domnul nu va distruge pe poporul Său!

Cel Atotputernic nu va uita niciodată legământul pe care l-a făcut cu Avraam, Isaac și Iacov. Isus a venit să-l confirme, dându-Se pe Sine ca Mielul lui Dumnezeu care a fost ucis pe altarul Calvarului, pentru ca astăzi să poată lucra în favoarea celor care caută iertare sfântă. Așadar, nu te lăsa păcălit de dușman, ci împacă-te cu Creatorul tău.

Ce fel de Dumnezeu ai? Există doar unul și El este milostiv. Simțiți acum cât de mult vă iubește Domnul și, fără teamă sau îndoială, deschideți-vă inima către El, mărturisindu-vă păcatele. El te va ierta, te va învălui cu bunătatea Lui și nu te va lăsa distrus. Cel Preaînalt nu uită niciodată ce a făcut pentru tine; de aceea, fii ferm în a te asuma în Hristos și află că asta era ceea ce îți lipsea pentru ca să fii binecuvântat.

Dacă inima ta s-a emoționat cu acest mesaj, să știi că Dumnezeu a fost și mai impresionat de purtarea ta. În acest moment, Cel Preaînalt vrea să-ți ierte greșelile, să te curățe de tot răul și să-ți dea din minunatul Său Duh Sfânt. Fii, în Numele lui Isus, iertat, mântuit și umplut de Duhul sfânt.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!