Mesajul zilei

04/12/2021 - SCOȘI DIN CUPTORUL DE FIER

Dar pe voi, Domnul v-a luat şi v-a scos din cuptorul de fier al Egiptului, ca să-I fiţi un popor pus deoparte, cum sunteţi azi.

Deuteronom 4.20

Cât de minunat și bun Dumnezeu este Dumnezeul nostru! De fapt, El este singurul Domn plin de dragoste și bunătate. El spune că nu Se schimbă niciodată și de aceea nu vom fi nimiciți (Maleahi 3: 6). În schimb, religia a fost rea și nimicitoare, deoarece ne învață că Domnul este întotdeauna în spatele nostru pentru a ne înregistra greșelile și condamna la pedeapsa veșnică, făcând milioane de oameni să se simtă părăsiți și osândiți pe vecie în flăcările mistuitoare.

Este adevărat că sunt mulți oameni care s-au dedat greșelilor și, dacă nu se convertesc, vor avea parte de suferința veșnică. Cu toate acestea, nu poate fi acesta mesajul final, ci mai degrabă un avertisment serios. Astăzi, putem și trebuie să ne asumăm în Hristos, eliberându-ne de orice rău și, în același timp, ridicându-ne pentru a ne bucura de prețioasa libertate pe care Isus a câștigat-o pe cruce pentru noi. Domnul ne iubește pe toți!

Isus a mers pe Calvar pentru a ne face copii ai lui Dumnezeu, izbăviți de orice rău și, de asemenea, pentru ca să fim poporul Său pus deoparte (Deuteronom 4:20). Prin urmare, nu vă lăsați păcăliți de minciunile pe care vrăjmașul le-a răspândit în toată lumea și i-a făcut pe mulți copii binecuvântați ai lui Dumnezeu să se considere rătăciți pentru totdeauna. Însă, cei care au păcătuit trebuie doar să meargă la Domnul și să-și mărturisească greșeala.

El ne-a scos din cuptorul de fier al Egiptului, care simbolizează iazul de foc și de pucioasă (Apocalipsa 20:10). El nu v-a eliberat printr-o hotărâre luată pentru voi, ci prin una privitoare la viața Fiului Său. Făcând acest lucru, El ne-a avut în vedere și a vrut să fim moștenirea Lui, care să-I aducă o mare bucurie. Prin urmare, harul Său ne poate face oamenii la care a visat și pentru care a suferit.

În lumea duhovnicească, lucrarea este gata. Din ziua în care Isus a fost înviat din morți, răbojul ne-a fost curățat, țintuit pe cruce și spălat cu sângele Fiului iubit al lui Dumnezeu. Deci, tot ce trebuie să faceți este să acceptați acest fapt drept adevărat și să credeți că puteți fi schimbați, iertați, renăscuți și mântuiți acum. Dumnezeu este gata să vă primească ca pe copilul Său și să vă dea putere asupra celui rău (Ioan 1:12; Luca 10:19). Însă, trebuie să vă încredeți în El acum.

De ce să lăsați pentru mai târziu? Nu vă jucați cu soarta, pentru că diavolul este tare mâniat pe voi și, știind că îi mai rămâne puțin timp, dorința sa cea mai mare este ca Cuvântul lui Dumnezeu să nu fie propovăduit corect. Luați acum hotărârea pe care Dumnezeu așteaptă să o audă de pe buzele voastre de atât de mult timp. Mărturisiți că ați greșit și cereți-vă iertarea Lui. Atunci, Domnul vă va face din nou și nu va mai rămâne nimic din vechea voastră creatură.

Hotărârea este a voastră. Fericirea voastră depinde de ceea ce alegeți chiar acum. Tot ce a făcut vreodată diavolul în viața voastră sau prin voi, va fi acum desfăcut. Fiți tari! Fericirea voastră poate începe prin simpla hotărâre de a vă întoarce la locul unde v-a chemat și uns Dumnezeu. Nu lăsați pe diavol să vă biruiască credința, pentru că această bătălie este hotărâtoare pentru fericirea voastră veșnică.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!