Mesajul zilei

06/12/2021 - DOMNUL NU ÎI PĂRĂSEȘTE PE AI SĂI

În îndurarea Ta fără margini, nu i-ai părăsit în pustie şi stâlpul de nor n-a încetat să-i călăuzească ziua pe drum, nici stâlpul de foc să le lumineze noaptea drumul pe care aveau să-l urmeze.

Neemia 9.19

Avem un Dumnezeu minunat care, în ciuda greșelilor noastre, nu ne părăsește niciodată. El este Creatorul și Tatăl nostru și El are o mulțime de binecuvântări pentru noi. Prin urmare, nu vă lăsați niciodată cuprinși de deznădejde, deoarece, chiar dacă păcătuiți, El nu își va schimba planurile față de viața voastră, atâta timp cât vă pocăiți și, cu ajutorul Lui, veți părăsi calea cea rea ​​și vă veți întoarce la cea bună.

Ar fi bine ca aceste bunecuvântări să ne fie date astfel încât să continuăm să fim folosiți de El; în unele cazuri, ele ne sunt înmulțite, astfel încât diavolul, din cauză că l-am ascultat, să nu ne nimicească. În loc să le primim din cauza neascultărilor noastre, ce ar fi ca să ne fie date pentru a continua să facem bine și să terminăm lucrarea care ne-a fost încredințată? Nu ar fi mai bine așa?

În pofida acestor lucruri, chiar dacă am fost răi față de El, neascultând de Cuvântul Său, iubitorul și bunul nostru Dumnezeu promite că El nu ne va lăsa în pustie. Nu este un lucru bun să fii în pustie, dar uneori, la fel ca Domnul Isus, suntem duși în acest loc ostil pentru a fi ispitiți de diavol. Dacă ți se întâmplă asta, rezistă cu Cuvântul lui Dumnezeu și nu cădea, căci El te va scoate de acolo cu puterea Lui.

Chiar și în greșeală, israeliții puteau nădăjdui în stâlpul de nor care îi acoperea în acea pustie aprinsă. Doar cei peste care se revarsă îndurarea din plin nu vor fi părăsiți. Amintiți-vă că Scripturile garantează că Domnul este credincios și nu se va lepăda în nici un fel pe Sine (2 Timotei 2:13). În cele din urmă, amintiți-vă că avem un legământ cu El. În acest legământ, El promite că, dacă ne mărturisim păcatele, El ne va ierta (1 Ioan 1: 9).

Noaptea, stâlpul de foc nu se depărta de ei, încălzindu-i și luminându-i. În ciuda greșelilor făcute de aceștia, Domnul a rămas credincios față de ceea ce le promisese (Evrei 10:23). Fiți tari în drumul cu Cel Preaînalt și nu credeți minciunile vrăjmașului. Veți vedea că Dumnezeu v-a păzit cu stâlpul Său de foc și v-a dat lumina necesară în noaptea prin care trebuia să treceți.

Dumnezeu vă va sfătui în fiecare hotărâre pe care trebuie să o luați, ca să nu vă împiedicați. Aveți grijă numai să nu vă abateți de la calea indicată și, dacă nu vi se oferă căi noi, continuați pe cele primite. În nici un caz Cel Atotputernic nu va lăsa pe dușmanul să vă umple cu duhul neliniștii. La urma urmei, faceți parte din planul sfânt și Isus a promis că nimeni nu vă va smulge din mâinile Sale (Ioan 10:28).

Mărturisiți-vă fărădelegile Tatălui, care, pe lângă faptul că vă iartă, vă va scoate din greșeală. Cu iertarea sfântă, veți trăi demn cu binecuvântările ce vi s-au dat. Nu veți da greș și nu veți fi învinși de dușman dacă stați pe stânca cea veșnică.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!