Mesajul zilei

09/12/2021 - DUBLA GARANȚIE ESTE IMPORTANTĂ

Nu-Mi voi călca legământul şi nu voi schimba ce a ieşit de pe buzele mele.

Psalmi 89.34

Cine are judecată trebuie să fie atent și să ia aminte la ceea ce spune Dumnezeu, pentru că sfaturile date reprezintă voia Sa. Nu este bine să lăsăm să se piardă mesajul Domnului sau să fie considerat drept un lucru comun, pentru că ceea ce El a spus este ceea ce vrea să facă. Omul care nu face așa cum a fost instruit se poate ruga sau posti cu ardoare că absolut nimic nu se va întâmpla.

Avem exemplul lui Israel care, în trecut, era poporul Domnului. Deși israeliții au fost scoși din sclavie din Egipt (Exod 12:51), pentru că nu au ținut seamă de ceea ce le poruncise Domnul, ani mai târziu, s-au întors într-o închisoare mult mai rea. Cei care disprețuiesc cuvintele Celui Atotputernic vor trece, de asemenea, prin situații similare, deoarece lipsa atenției și a zelului în îndeplinirea poruncilor deschide ușa lucrării răului.

Cel Preaînalt ne-a dat două garanții care ne lasă să ne îndoim de credincioșia Lui. Cu toate acestea, trebuie să fim atenți, pentru că, chiar și cu dovada că El este credincios, vrăjmașul va încerca să ne înșele pentru ca, în cele din urmă, să-și descarce ura asupră-ne. Însă, toate cuvintele Domnului se împlinesc (Iosua 23:14). După ce ați obținut o promisiune de la Dumnezeu sau ați aflat despre aceasta din Scripturi, trebuie doar să credeți în ea și să v-o asumați.

De-a lungul vieții omului pe Pământ, Creatorul a făcut cu el mai multe Legăminte, principalul fiind Noul Legământ realizat cu sângele lui Isus (Evrei 12:24). Învățătorul a respectat toate legămintele și, față de cel ce este acum în vigoare, va trebui să se îndeplinească până și cel mai mic amănunt. Adevărul este că credincioșia sfântă nu va înceta niciodată să se împlinească în cea mai mare măsură.

Noul Legământ este cel din urmă și cel definitiv, adevărata Țară a Făgăduinței, unde belșugul este din abundență prin revărsarea laptelui și mierii. Nu este posibil ca un om să slujească cu adevărat lui Dumnezeu și să nu poată profita de bogățiile pe care El le-a determinat pentru toți cei care Îi fac voia. Potrivit acestui Legământ, tot ceea ce are Domnul ne-a fost pus la dispoziție, dar trebuie doar să credem.

De pe buzele lui Dumnezeu ies cuvinte frumoase și întăritoare care ne fac cunoscută voia Sa. Observând aceste afirmații, știm ce ni se dă gratuit în Cel Preaiubit. Astfel, duhul nostru primește credință și, odată cu aceasta, putem lua în stăpânire ceea ce El ne-a descoperit. Cel mai bun lucru este că nimic din ceea ce spune Domnul nu se va schimba; de aceea, nu vă îndoiți niciodată de El.

Garanția că Atotputernicul își va împlini promisiunea este El Însuși. Dacă, într-o zi, El nu va face ceea ce a spus sau a promis, cu siguranță, vom avea necazuri. Totuși, când vine vorba de Tatăl nostru, Dumnezeu cel credincios și suveran, acest lucru nu are niciun sens, deoarece Domnul Își ține întotdeauna Cuvântul, chiar de suntem necredincioși (2 Timotei 2:13).

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!