Mesajul zilei

10/12/2021 - DOUĂ CERERI IMPORTANTE

Doamne, Dumnezeul oştirilor, ridică-ne iarăşi! Fă să strălucească Faţa Ta, şi vom fi scăpaţi!

Psalmi 80.19

Asaf a înțeles că era necesar să se întoarcă, dar uneori omul nu vrea să facă asta. Cei care și-au părăsit familia din cauza unei iubiri pătimașe, de exemplu, și încă nu au deschis ochii la lovitura vrăjmașului, cred că și-au găsit fericirea în brațele altcuiva și, chiar dacă proprii copiii îi roagă să se întoarcă, spun că nu o vor face niciodată. Cel ce păcătuiește printr-o aventură amoroasă se comportă de parcă ar fi pierdut orice legătură cu realitatea. Numai îndurarea sfântă îl va aduce înapoi.

Aceeași situație se întâmplă și cu omul care nu cunoaște pe Domnul. Este atât de obișnuit să păcătuiască încât nu poate asculta de cei care îl avertizează asupra pericolului. Prin urmare, Tatăl ceresc trebuie să-ți dea înțelegerea necesară, astfel încât să nu cazi în înșelăciunea dușmanului și să revii la normalitate. Există lucrări de acest fel pe care numai Domnul este capabil să le facă și, fără îndoială, El o va face, atâta timp cât I-o cerem. Cel Preaînalt nu va cruța niciun efort pentru a ne ajuta.

Psalmistul a înțeles că întoarcerea cuiva prins în mâinile dușmanului este un război și această întoarcere va avea loc numai cu intervenția sfântă. De aceea, El cheamă pe Domnul ca Dumnezeul oștirilor. Cu toate acestea, chiar dacă dușmanul luptă cu toată puterea, nu va putea să înfrunte pe cei care îl înfruntă în Numele lui Isus. Prin urmare, când luptați în rugăciune pentru cineva, rugați-vă cu hotărâre. Diavolul știe că trebuie să se supună tuturor celor mântuiți.

Este important să rogi pe Cel Atotputernic să facă să-I strălucească fața. Aceasta nu a fost o cerere oarecare, fără sens. Strălucirea feței Domnului este luminarea pe care El ne-o dă în Cuvântul Său. Astfel, aflăm despre voia Lui cu privire la orice subiect, vedem drumul de parcurs și primim credința necesară pentru a rezolva problemele. Ori, fără credință, nu se poate face nimic în lucrarea sfântă (Evrei 11: 6).

Lumina pe care o avem de pe fața lui Hristos ne ajută să luăm deciziile corecte. Cu aceasta, intrăm în luptă știind că vom învinge. Avem nevoie de această încredere pentru a înfrunta minciunile pe care diavolul le va folosi pentru a ne slăbi sau a ne face să renunțăm. Cu acea lumină, nu ne vom schimba niciodată intenția; cu toate acestea, fără ea, vom lupta în întuneric și nu vom ști cum să acționăm cu înțelepciune.

Scopul Domnului de a-l face pe Asaf să scrie un astfel de psalm este mântuirea noastră. Cel Preaînalt vrea să fim învingători întotdeauna în luptele noastre împotriva răului. Însă, nu trebuie să intrați în război pentru a vedea ce se va întâmpla, ci pentru a vă asuma victoria oferită de Domnul în moartea Sa. Mântuirea trebuie să fie completă atât pentru noi, cât și pentru familia noastră.

Numai cei nevinovați se pot întoarce și pot recunoaște că au căzut pentru că au făcut ceea ce nu a trebuit, dar acum sunt gata să-i caute pe cei pe care i-au jignit ca să-și ceară iertare. Dumnezeu nu ne poate trece cu vederea nicio faptă greșită. Dacă ai luat ceva de la un om sau i-ai jignit onoarea, trebuie să te împaci cu acesta și atunci Domnul te va ridica din nou.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Slavă Domnului!