Mesajul zilei

11/12/2021 - OAMENI PUȚIN CREDINCIOȘI

Dacă astfel îmbracă Dumnezeu iarba, care astăzi este pe câmp, iar mâine va fi aruncată în cuptor, cu cât mai mult vă va îmbrăca El pe voi, puţin credincioşilor?

Luca 12.28

Nu a fost nicio greșeală cu privire la măsura credinței pe care ne-a dat-o Dumnezeu. Noi suntem cei care ne îngrijorăm mult cu ziua de mâine și, ca urmare, împiedicăm pe Domnul să ne satisfacă nevoile. Isus a spus că ar trebui să fim ca niște copii pentru a intra în Împărăția lui Dumnezeu (Matei 18: 3); altfel, disperarea ne-ar împiedica să fim hrăniți și îngrijiți de El. Nu este doar o chestiune de credință, ci și de încredere.

Cuvântul este clar când spune că Dumnezeu nu șipsește de niciun bine pe celi care umblă fără prihană (Psalmi 84:11,) și nici nu lasă neliniștea să li se cuibăcrească în inimi. Astfel, dacă ții poruncile, nu există niciun motiv să nu ai încredere că nevoile îți vor împlinite. Atotputernicul va acționa astfel încât cursul vieții să-ți meargă conform planului, chiar dacă vrăjmașul vrea să-l scurteze. Ascultă de Domnul și El va face totul.

Promisiunea a fost dată ucenicilor lui Isus și, astăzi, toți cei care corespund acestora ar trebui să urmeze doar ceea ce a poruncit Învățătorul, astfel încât nimeni să nu le ia cununa (Apocalipsa 3.11). Pentru că nu-i place de aceste binecuvântări, Satana va lucra astfel încât creștinul să nesocotească Cuvântul lui Dumnezeu și să piară. Cu toate acestea, grija Tatălui este completă pentru cei care respectă și Îi păzesc Cuvântul.

Nu contează unde sunteți trimiși să slujiți. Dumnezeu, care dă ierbii o frumusețe de nedescris, chiar dacă azi este pe câmp și mâine nu mai e, se va îngriji de toate. Singura ta grijă ar trebui să fie să faci voia Domnului și, fiindu-I slujitor credincios, El va face mult mai mult pentru tine decât pentru crinii câmpului.

Ucenicul nu trebuie să fie îngrijorat de ceea ce va mânca sau îmbrăca, pentru că Domnul este Autorul chemării sale și El se angajează să ofere ceea ce au nevoie slujitorii Săi, astfel încât, cu demnitate, să-I poată sluji. Condiția pentru a deveni discipol este doar să rămâi în Cuvânt. Prin urmare, cei care renunță să umble în credință arată că nu recunosc poziția dată de Dumnezeu, nu au încredere în promisiunile sfinte și, prin urmare, se exclud de la primirea binecuvântării sfinte.

Fii atent la ceea ce a spus Domnul despre crinii câmpului: El îi îmbracă cu o frumusețe incomparabilă, precum cea a lui Solomon. Aceasta servește drept îndemn și semn că, dacă nevoile noastre nu sunt satisfăcute, ceva nu este în regulă cu noi. La urma urmei, merităm mai mult? Nu acceptați o viață „diminuată” și nenorocită, deoarece chiar și în frumusețe Domnul are grijă de voi.

Toți ucenicii Învățătorului trebuie să cerceteze Scripturile, să vadă ce li se promite și să-și ceară binecuvântările, astfel încât să poată avea o viață fără lipsuri. Așa cum iarba câmpului extrage din pământ ceea ce îi trebuie pentru a crește, și noi trebuie să „extragem” din Cuvânt ceea ce avem nevoie.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!