Mesajul zilei

12/12/2021 - CREDINȚA ÎȚI POATE FI MĂRITĂ

Apostolii au zis Domnului: „Măreşte-ne credinţa!”

Luca 17.5

Trebuie să facem lucruri care sunt peste puterile celor din lumea noastră. În astfel de momente, suntem cuprinși de un amestec de tristețe și dezamăgire, dar asta nu ar trebui să se întâmple. Nu există nici măcar o singură dificultate pe care să nu o putem rezolva. Cu toate acestea, pentru a face acest lucru, trebuie întotdeauna să cercetăm Scripturile pentru îndrumare și să le urmăm, altfel nu vom reuși. Pregătiți-vă să fiți mai mult decât biruitori în toate cele.

Apostolii au fost alături de Învățător multă vreme și au văzut tot felul de miracole întâmplându-se, deoarece ei înșiși au fost folosiți în realizarea multor vindecări și chiar în eliberarea celor posedați de demon. Totuși, când au auzit lecția despre câte ori ar trebui să-i ierte pe cei care i-au jignit (Matei 18: 21,22), și-au dat seama că nu cred suficient în Dumnezeu. Prin urmare, au cerut să li se mărească credința.

Ori, credința este primită atunci când ascultăm Scripturile, dar această ascultare este să acordăm atenție celor scrise, citind Cuvântul sau ascultând propovăduirea Lui (Romani 10:17). În timp ce examinăm ceea ce ne atrage atenția, credința crește în inimile noastre și, cu încrederea că binecuvântarea este a noastră, ne putem face rugăciunea potrivită. Mai mult, aceasta ne oferă puterea de a mustra pe vrăjmaș și de a ne elibera de atacurile sale. Nu este greșit să ne cerem mărirea credinței.

Răspunsul Învățătorului nu a fost negativ, ci dojenitor. Când i-a învățat că credința ar trebui să funcționeze ca grăuntele de muștar – și, dacă l-ar avea în inima lor -, aceștia ar putea spune, de exemplu, unui dud să se mute din calea lor pentru a se însămânța în mare, și aceasta ar fi posibil. Fără îndoială, acest lucru ne arată că știm puțin din ceea ce suntem capabili să facem.

Există multe obstacole care ne pune la încercare în cuvintele lui Isus și, fără îndoială, putem pierde foarte mult din cauza asta. Atâta timp cât ne aflăm î timp de pace și liniște, va fi bine să studiem Biblia pentru a ne prezenta în fața Tatălui ca lucrători încercați, care cunosc bine Cuvântul Adevărului și nu au de ce să se rușineze (2 Timotei 2:15). Există oameni care au nevoie de statornicia noastră în Dumnezeu.

Credința în Isus este tot ce avem nevoie pentru a birui oștirile rele, pentru a trăi izbăviți de ispite și pentru a fi vindecați de orice boală. Însă, dacă este slăbită în modul nostru de a crede, nu va funcționa corespunzător. Cu toate acestea, nu este nimic complicat în credință, pe care doar unii reușesc să o aibă și alții nu. Dumnezeu ne-a dat fiecăruia dintre noi o măsură de credință; astfel, este necesar să ascultăm Cuvântul pentru ca acesta să vină sau să apară.

Odată, ucenicii erau pe Marea Galileii, în toiul unei mari furtuni. Când și-au dat seama că barca se va scufunda și Isus dormea ​​la cârmă, au trezit pe Învățător întrebându-L dacă nu-I pasă că pier. După ce a mustrat vânturile și marea, El i-a întrebat de ce credința le lipsește încă (Marcu 4: 35-40). Așadar, trebuie să înțelegeți că cine ascultă Cuvântul primește credință.

 

În Hristos, cu credință,

R. R. Soares


Rugăciune

Domnul fie cu voi!