Mesajul zilei

13/12/2021 - SĂMÂNȚA ȘI CUVÂNTUL

Semănătorul seamănă Cuvântul.

Marcu 4.14

Câți creștini seamănă ură, neînțelegere și eșec în viața altor oameni fără să știe asta. Nu știu că acest lucru nesocotesc Cuvântul, ceea ce este la fel de grav sau mai grav decât să profităm de un copil sau de un om neajutorat. Isus a spus că omul prin care vine păcatul va fi aspru pedepsit. El a început avertismentul spunând: „Vai de cel care face să păcătuiască pe vreunul dintre acești micuți care cred în Mine” (Marcu 9:42). Îndurare!

Omul ar trebui să semene doar sămânța cea bună, Cuvântul lui Dumnezeu. Fără îndoială, toată lumea ar face mult bine societății dacă nu ar spune rele sau lucruri zadarnice. Din păcate, lumea este plină de așa-ziși doctori în duhovnicie, care vorbesc despre ceea ce nu înțeleg, și astfel, atunci când deschid gura, fac mai mult rău decât dacă ar tăcea din gură. Nu putem semăna decât Adevărul.

Cuvintele noastre sunt semințe care vor germina după felul lor. Dacă suntem negativi, folosim limbajul oamenilor, tehnicile oricărei științei sau doctrinele celor mai diverse religii și biserici pentru a ajuta oamenii să ajungă la Dumnezeu, nu facem de fapt decât să facem rău celor care ne ascultă. Numai Cuvântul Domnului aduce rezolvare problemelor.

Isus ne-a poruncit să mergem peste tot în lumea și să propovăduim Evanghelia, Vestirea cea Bună, care este cea mai prețioasă sămânță pusă în mâinile noastre de către Creator. Nu contează cât timp rămâne în inimă; dacă este udată, își va dezvălui potențialul și, odată cu ea, se va naște credința și Domnul va fi slăvit. Cine seamănă Adevărul face cel mai bun lucru pentru cei rătăciți.

Atotputernicul ne-a dat cuvântul vindecării, dar ne rugăm pentru bolnavi. A face acest lucru nu este complet greșit, dar nu am citit niciunde că Isus a făcut așa. El vindeca pe bolnavi. Credința care vine din Cuvântul lui Dumnezeu ne dă puterea de a face ceea ce a făcut Învățătorul. Cine va face la fel va vedea întâmplându-se aceleași minuni în lucrarea sa. Lumea este prea plină de religie, dar nu are aproape nimic din Evanghelia care a fost propovăduită.

Trebuie să ne rugăm pentru înțelepciune, pentru a semăna cuvântul potrivit, pentru a folosi puterea încredințată nouă și a nu face de rușine pe Tatăl nostru. Altfel, nu numai că nu ne vom pierde timpul, ci vom ajuta și pe cel rău. Dacă suntem pozitivi în același mod în care Domnul a fost în vremea Sa pe pământ și facem ceea ce a făcut El, nu va exista nici măcar un singur caz de nerezolvat pentru noi. Cine plantează sămânța bună vede minunile înfăptuindu-se.

Fii un bun semănător al Cuvântului în orice moment și astfel vei vedea rezultatul uimitor, pentru că Dumnezeu nu Se lasă batjocorit. Cine seamănă în Duh, va avea parte de vindecări, minuni și semne mari de Sus. Cei care seamănă în carne trăiesc vorbind despre alții, punându-se împotriva tuturor, cât și împotriva lui Dumnezeu. Fii un bun semănător.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!